Antena 3 CNN Externe Interpolul face apel mondial pentru identificarea unui pedofil

Interpolul face apel mondial pentru identificarea unui pedofil

Interpolul face apel mondial pentru identificarea unui pedofil
08 Oct 2007   •   16:42

Apel mondial fără precedent lansat de Interpol, pentru identificarea unui pedofil care abuzează sexual un minor, în imagini postate pe Internet. Figura bărbatul (foto) a fost alterată, prin mijloace digitale, pentru a se evita recunoaşterea sa. Specialiştii germani în IT au reuşit să redea însă fotografia pedofilului, în cooperare cu poliţiştii de la combaterea traficului de fiinţe umane. Fotografiile bărbatului au fost postate pe adresa de Internet a Interpolului.

Oricine are cunoştinţă despre identitatea pedofiliului este rugat să ofere informaţii. Imaginile cu copilul abuzat au fost filmate în Cambogia. Se pare că bărbatul este de origine europeană, în vîrstă de 25 până la 40 de ani şi a fost identificat într-o serie de 200 de imagini care arată cum acesta a abuzat de 12 băieţi, între 2002 şi 2003, în Vietnam şi Cambogia.

Baza de date a Interpol conţine în prezent peste 500.000 de imagini, provenite din 36 de state membre. Cu ajutorul ei, au fost identificate 600 de victime din 31 de state.

Antena 3
Sursa foto: BBC News

×
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile
Parteneri
x close