Antena 3 CNN Externe Interpol va înfiinţa un institut pentru combaterea corupţiei

Interpol va înfiinţa un institut pentru combaterea corupţiei

Interpol va înfiinţa un institut pentru combaterea corupţiei
04 Iul 2007   •   17:18

Interpol a decis înfiinţarea primului institut internaţional pentru combaterea corupţiei şi infracţionalităţii. Acesta va fi deschis la Viena cel mai probabil în 2009 şi va avea ca obiect cercetarea şi combaterea fraudelor şi corupţiei din Europa centrală şi de est, inclusiv România, informează Mediafax.

Pierderile provocate de corupţie şi de tranzacţiile frauduloase se ridică la aproximativ 110 miliarde de euro annual. Acestea alimentează şi alte tipuri de activităţi infracţionale ca traficul de fiinţe umane, prostituţia, traficul de droguri, spălarea de bani sau terorismul. Măsura ce urmează să fie luată de Interpol prin înfiinţarea acestui institut vine ca o reacţie din partea ţărilor Uniunii Europene faţă de creşterea accelerată a ratei criminalităţii organizate.

Uniunea Europeană critică nivelul ridicat al corupţiei din noile sale state membre România şi Bulgaria. Un raport recent al Băncii Mondiale evidenţiază faptul că fenomenul corupţiei ia amploare in Europa de est unde 25% dintre companii comit fapte trecute cu vederea de autorităţi în schimbul unor acte de corupţie. Statele estice au fost denumite chiar “bordelul Europei” de către un expert în combaterea traficului de fiinţe umane şi prostituţiei.

Antena3.ro

×
Citește mai multe din Externe
» Vezi toate știrile din Externe
Cele mai noi știri
Parteneri
x close