Antena 3 CNN Externe Integrarea României îngrijorează Moscova

Integrarea României îngrijorează Moscova

Integrarea României îngrijorează Moscova
07 Feb 2007   •   16:50

Aderarea României şi Bulgariei la Uniunea Europeană provoacă temeri la Moscova. Şeful diplomaţiei ruse, citat de agenţiile de presă, a declarat că exporturile de oţel rusesc sau producţia de arme fără licenţă sunt principalele motive de îngrijorare. De asemenea, Moscova contestă măsurile anti-dumping impuse de UE pentru unele dintre produsele ruseşti, măsuri ce vor fi aplicate şi de România şi Bulgaria.

O altă temă sensibilă pentru oficialii ruşi este cea a producţiei fără licenţă de armament rusesc şi echipamente militare, în cele două ţări. Rusia vrea, în plus, să se asigure de extinderea contractelor pe termen lung pentru livrarea de materiale nucleare către cele două ţări.

Ministrul rus de Externe a reamintit că Bulgaria şi România au aderat la UE la 1 ianuarie, iar elaborarea protocolului care extinde la cele două ţări efectele parteneriatului Rusia - UE este aproape finalizată. Lavrov a apreciat că Uniunea Europeană este "principalul şi cel mai complex partener" al Rusiei, care este "interesată să dezvolte relaţiile cu UE" .

Antena 3

×
Citește mai multe din Externe
» Vezi toate știrile din Externe
Cele mai noi știri
Parteneri
x close