Antena 3 CNN Externe Întâlnire între preşedintele afgan şi George Bush

Întâlnire între preşedintele afgan şi George Bush

Întâlnire între preşedintele afgan şi George Bush
05 Aug 2007   •   11:39

Preşedintele afgan, Hamid Karzai a plecat duminică dimineaţă spre Statele Unite, unde se va întâlni cu omologul său american. Principalul subiect de discuţie va fi lupta împotriva talibanilor şi eforturile de eliberare a ostaticilor sud-coreeni. În acest timp, mii de credincioşi se roagă astăzi la Seul pentru viaţa celor 21 de evanghelişti, luaţi ostatici în Afganistan, la data de 19 iulie.

Preşedintele afgan Hamid Karzai se va întâlni cu preşedintele George Bush, la reşedinţa sa de la Camp David, din Maryland. Dicuţiile se vor axa, în principal, pe criza ostaticilor sud-coreeni din Afganistan. Pentru George Bush, implicat în urmă cu 6 ani, în lupta contra talibanilor, subiectul este foarte delicat. La fel şi pentru liderul afgan, care a promis Washingtonului să nu mai elibereze talibanii deţinuţi în închisori, în schimbul ostaticilor străini.

Pe de altă parte, mii de credincioşi sud-coreeni se roagă astăzi la o biserică din capitala Seul pentru salvarea conaţionalilor. Soarta celor 21 de ostatici, răpiţi de talibani în urmă cu aproape 3 săptămâni este incertă. Toate ultimatum-urile talibanilor către autorităţi au expirat, iar în prezent cele două tabere poartă negocieri secrete. Până acum 2 dintre sud-coreeni au fost ucişi.

Antena 3

×
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile
Parteneri
x close