Antena 3 CNN Externe Întâlnire de gradul 3 la câţiva metri de mal. Mai mulţi surferi au dat nas în nas cu o balenă. Imaginile, filmate din elicopter

Întâlnire de gradul 3 la câţiva metri de mal. Mai mulţi surferi au dat nas în nas cu o balenă. Imaginile, filmate din elicopter

297476-cc0badb0-ff67-11e3-9c30-461308da4efd.jpg
de O.P.    |    01 Iul 2014   •   06:31

Câţiva surferi australieni au avut parte de o întâlnire de gradul 3 cu o balenă, în apropierea unei plaje din Sydney. Deşi monstrul marin a fost cât pe ce să îi lovească de câteva ori, tinerii au profitat de ocazie şi au înotat cot la cot timp de câteva minute cu balena.

Întâmplarea a avut loc în apropiere de coastele Australiei, într-o zonă frecventată de turişti şi de amatorii de sporturi nautice. Balena a venit la doar câteva sute de metri de ţărm, în locul unde câţiva tineri făceau surfing. Imediat, monstrul marin a fost înconjurat de un grup de tineri curioşi.

La un moment dat, balena loveşte apa cu coada, iar unul dintre surferi abia are timp să se ferească. Chiar şi aşa, tinerii au înotat minute în şir în jurul balenei. Au ignorat chiar şi avertizmentele salvamarilor care îi îndemnau să se întoarcă la ţărm.

Legea australiană spune că surferii trebuie să stea la distanţă de cel puţin 100 de metri de balene. Până la urmă, animalul s-a îndepărtat de plajă, iar tinerii au scăpat nevătămaţi. Incidentul a fost filmat din elicopter de către reporterii unui post de televiziune din Sydney.

×
Cele mai noi știri
Parteneri
x close