Antena 3 CNN Externe Insula Ibiza ameninţată de maree negre de petrol

Insula Ibiza ameninţată de maree negre de petrol

Scurgerea de petrol provocată de scufundarea vasului comercial Don Pedro a trecut peste barajele plutitoare de protecţie instalate în jurul Insulei Ibiza, ameninţând cu poluarea mai multe insule mici care fac parte dintr-o zonă protejată de lege.

Insula Ibiza ameninţată de maree negre de petrol
de Redacția Antena 3 CNN    |    15 Iul 2007   •   21:05

Barajele de protecţie au fost desfăşurate cu scopul de a proteja parcul Ses Salines, dar petrolul le-a depăşit, a declarat ministrul spaniol al mediului Cristina Narbona.

Pata de petrol ajunsese duminică în parcul Ses Salines, situat la 11 kilometri distanţă de locul unde vasul s-a scufundat săptămâna trecută. Parcul, protejat de lege, este alcătuit dintr-un arhipelag de insule, fiind o zonă în care păsările călătoare poposesc în timpul migraţiei.

Greenpeace a emis o avertizare în legătură că pătrunderea combustibilului prin barajele plutitoare, subliniind că regiunea de coastă a Ibizei este foarte sensibilă la petrol şi că este o zonă ?cu o valoare ecologică extraordinară?.

Scafandrii au încercat să astupe găurile prin care se scurge combustibilul din vasul comercial Don Pedro, care s-a scufundat miercuri, cu 150 de tone de petrol şi 50 de tone de benzină la bord. Până sâmbătă, 30 de tone de petrol au fost curăţate de pe plajele Talamanca, Ses Figueretes şi Platja de Bossa ale insulei Ibiza.

×
Subiecte în articol: ibiza maree petrol vasul Don Pedro
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile
Parteneri
x close