Antena 3 CNN Externe "Inițial, nu ne-am făcut griji." Ce a văzut soția miliardarului Mike Lynch înainte de naufragiul iahtului Bayesian

"Inițial, nu ne-am făcut griji." Ce a văzut soția miliardarului Mike Lynch înainte de naufragiul iahtului Bayesian

GettyImages-532507134
Un vas cu pânze s-a scufundat în apropiere de Sicilia, după o furtună puternică. Foto: Imagine cu caracter ilustrativ/Gettyimages
de A.I.    |    20 Aug 2024   •   15:42

Angela Bacares, soția antreprenorului britanic Mike Lynch, dispărut în naufragiul iahtului Bayesian în largul coastelor Siciliei, a povestit ce s-a întâmplat în ultimele secunde care au precedat scufundarea navei, relatează CNN, care citează La Repubblica.

Bayesian s-a scufundat luni dimineață, în timp ce zona era afectată de o furtună puternică, iar martorii au semnalat trombe marine la suprafața apei.

Femeia a povestit cum s-a trezit la ora 4 dimineața, în timp ce vasul se înclina, lovit de furtună.

Ea s-a urcat să vadă ce se întâmplă și a constatat că obiectele din salonul ambarcațiunii alunecaseră din cauza tangajului.

Bacares susține că ea și soțul ei nu și-au făcut griji "până la momentul când geamurile ambarcațiunii s-au spart și s-a instalat haosul".

Femeia a fost intervievată de La Repubblica la un spital din localitatea Termini Imerese.

Ziarul italian a menționat că soția lui  Mike Lynch era într-un scaun cu rotile, cu zgârieturi pe picioare și bandaje pe alte părți ale corpului.

Printre cei dispăruți în naufragiu se află soțul și fiica sa, în vârstă de 18 ani.

Supraviețuitorii de pe Bayesian spun că iahtul s-a răsturnat în câteva minute

Supraviețuitorii iahtului Bayesian au relatat că această navă de lux, cu o lungime de aproape 60 de metri, s-a răsturnat în câteva minute după ce a fost lovită de furtună pe Marea Mediterană, luni dimineață.

Informația provine de la un medic care îi tratează pe supraviețuitori, notează BBC.

"Mi-au spus că  vasul s-a răsturnat în câteva minute și că au trecut printr-o traumă care i-a bulversat fizic și psihic", a declarat dr. Domenico Cipolla de la Spitalul Di Cristina din Palermo.

Iahtul Bayesian, ajuns la câteva zeci de metri pe fundul mării, este "practic intact" în urma naufragiului, după cum a declarat un scafandru din Palermo, membru al echipelor de căutare.

Potrivit acestuia, vasul s-a așezat pe partea dreaptă și nu prezintă fisuri sau alte semne de impact.

Între timp, ambasadorul Regatului Unit în Italia, Edward Llewellyn, a confirmat că marți, la o zi după naufragiu, patru cetățeni britanici erau în continuare dispăruți.

Diplomatul nu a menționat numele lor, dar, foarte probabil, este vorba despre antreprenorul britanic Mike Lynch, de fiica acestuia, Hannah, și de șeful băncii Morgan Stanley International, Jonathan Bloomer și soția acestuia, Judy.

×
Citește mai multe din Externe
» Vezi toate știrile din Externe
Cele mai noi știri
Parteneri
x close