Antena 3 CNN Externe Îngroziţi de criza economică, tot mai mulţi americani se sinucid

Îngroziţi de criza economică, tot mai mulţi americani se sinucid

Îngroziţi de criza economică, tot mai mulţi americani se sinucid
15 Oct 2008   •   11:52

Criza financiară a provocat isterie în rândul americanilor şi i-a determinat pe foarte mulţi dintre aceştia să recurgă la gesturi disperate. Numărul tot mai mare al celor care se sinucid din cauza crizei economice a alarmat autorităţile care îi îndeamnă pe americani să solicite ajutorul profesioniştilor.
O bătrână de 90 de ani s-a împuşcat în cap după ce a aflat că autorităţile o vor evacua din casa în care a trăise 38 de ani. Un manager din California şi-a împuşcat întreaga familie şi apoi s-a sinucis, după ce a rămas fără slujbă. Tot în statele Unite, în Massachusetts de data acesta, o gospodină care a ascuns de soţul său criza financiară prin care trecea familia lor, a hotărât să-şi ia viaţa. Acestea sunt numai câteva dintre cazurile disperate în care americanii au preferat şă-şi încheie socotelile cu viaţa decât să înfrunte criza financiară, informează "Evenimentul Zilei".
În prezent, în Statele Unite serviciile telefonice care oferă ajutor persoanelor cu probleme psihice sunt suprasolicitate. Oamenii se simt neajutoraţi, de aceea mulţi dintre ei sună la linii de prevenire a sinuciderilor. Potrivit reprezentanţilor unui astfel de serviciu, "The Samaritans", numărul telefoanelor primite de la cei cu tendinţe sinucigaşe a crescut cu 16% în ultimul an şi multe dintre aceste apeluri au legătură cu banii. Virginia Cervasio, director executiv la un centru de prevenire a sinuciderilor din Florida, a declarat: "Foarte mulţi oameni ne spun că pierd totul. Îşi pierd casele, slujbele".
Antena3.ro

×
Subiecte în articol: criza economica
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile
Parteneri
x close