Antena 3 CNN Externe "ÎNGERUL blond", fetiţa găsită într-o tabără de romi în Grecia, rămâne în grija autorităţilor. Ce au declarat "părinţii" ei

"ÎNGERUL blond", fetiţa găsită într-o tabără de romi în Grecia, rămâne în grija autorităţilor. Ce au declarat "părinţii" ei

"ÎNGERUL blond", fetiţa găsită într-o tabără de romi în Grecia, rămâne în grija autorităţilor. Ce au declarat "părinţii" ei
de O.P.    |    22 Oct 2013   •   06:22

Cei doi romi greci, presupuşi părinţi ai fetiţei descoperite de autorităţi în Grecia, au fost puşi sub acuzare pentru răpire şi rămân în arest. Ei susţin că fetiţa le-a fost încredinţată chiar de mama ei, tot de etnie romă, dar din Bulgaria.

Copilul supranumit de presă "îngerul blond" a fost găsit într-o tabără ilegală din nordul ţării iar acum autorităţile îi caută pe adevăraţii săi părinţi.

Cei doi romi au apărut în faţa judecătorilor pentru prima dată de la arestare. Ei au susţinut, iniţial, că adevărata mamă a fetiţei ar fi fost româncă. Dar acum şi-au schimbat declaraţiile şi spun că era vorba de o femeie din Bulgaria.

Blondă cu ochii verzi, Maria a ieşit în evidenţă în timpul raziei poliţiştilor într-o tabără de romi din oraşul Farsala. Pentru că nu semăna deloc cu ei, părinţii au fost luaţi la întrebări de poliţişti.

Testele ADN au dovedit că niciunul dintre oameni nu era înrudit cu fetiţa. Aşa că cei doi romi au fost arestaţi pentru răpire. Potrivit unor surse din anchetă, romii au luat fata ca să o trimită la cerşit sau chiar să o vândă. Mai mult, cei doi ar fi încercat să obţină ajutoare sociale de pe urma ei. Presa a publicat imagini cu fetiţa în timp ce dansează în tabăra de romi.

Comunitatea romilor din Grecia spune că fetiţa a fost adoptată legal şi că nu a fost abuzată în niciun fel.

Fetiţa se află acum în grija unei organizaţii non-guvernamentale, unde  va rămâne până când situaţia va fi lămurită.

Autorităţile elene încearcă acum să-i găsească pe părinţii biologici. După trăsăturile feţei, copilul ar proveni din estul sau nordul Europei.

×
Cele mai noi știri
Parteneri
x close