Antena 3 CNN Externe Un infractor prea mărunt pentru o evadare așa de mare: condamnat pentru furt, Mohamed Amra ar fi fugit din Franța cu avionul, după atacul în care au murit doi polițiști

Un infractor prea mărunt pentru o evadare așa de mare: condamnat pentru furt, Mohamed Amra ar fi fugit din Franța cu avionul, după atacul în care au murit doi polițiști

Infractorul a cărui evadare s-a soldat cu uciderea a doi polițiști în Franța a fost dat în urmărire prin Interpol.

de Naty Badea    |    16 Mai 2024   •   12:30

Mohamed Amra, zis Musca, era încă liber, joi, după ce a scăpat din duba poliției cu care era transportat de la tribunal la penitenciar.

Marți, vehiculul a fost atacat pe o autostradă de mai mulți indivizi care au deschis focul și au ucis doi polițiști, rănind alți trei.

Atacatorii și Amra au fugit de la locul atacului la bordul a două mașini.

"Atacul a provocat o stare de nervozitate la nivelul guvernului francez. Premierul Gabriel Attal le-a transmis infractorilor fugari următorul mesaj: 'Vă vom depista și vă vom condamna'.

Deocamdată, o amplă acțiune polițienească este în plină desfășurare în Franța. 450 de polițiști și mai multe elicoptere îi caută pe cei patru atacatori și pe deținutul care a reușit să evadeze marți dimineață.

"Musca", dată în urmărire prin Interpol

Mohamed Amra a fost dat în urmărire internațională prin Interpol, printr-o 'alarmă roșie'. Oricare dintre cele 181 de țări membre poate să îl aresteze pe acest infractor, odată ce îl localizează. Autoritățile franceze iau în calcul posibilitatea ca Amra să fi părăsit Franța chiar cu o cursă aeriană, folosindu-se, desigur, de documente false.

Mohamed Amra are 30 de ani și un cazier bogat: nu mai puțin de 13 condamnări până în acest moment, în general pentru infracțiuni minore precum furt sau conducere fără permis. Înaintea evadării reușite de marți, el a încercat, duminică, să taie gratiile de la celula sa, după ce a primit recent o nouă condamnare de 18 luni de închisoare pentru furt.

Presa internațională a aflat însă că, pe lângă infracțiunile mărunte, Amra ar avea legături cu o grupare interlopă din Marsilia, implicată în traficul de droguri", a relatat corespondentul Antena 3 CNN, Naty Badea.

Aproximativ 50 de persoane au fost ucise, anul trecut, la Marsilia, în schimburi de focuri legate de traficul de droguri, amintește presa internațională.

×
Subiecte în articol: Mohamed Amra musca evadare Franta Marsilia
Citește mai multe din Externe
» Vezi toate știrile din Externe
Cele mai noi știri
Parteneri
x close