Antena 3 CNN Externe Indonezia. Seism de 8,4 grade pe scara Richter (VIDEO)

Indonezia. Seism de 8,4 grade pe scara Richter (VIDEO)

Indonezia. Seism de 8,4 grade pe scara Richter <font color=red>(VIDEO)</font>
12 Sep 2007   •   16:03

Cel puţin şapte oameni au murit şi alţi 100 au fost răniţi, în urma puternicului seism produs miercuri în largul insulei indoneziene Sumatra. O replică de intensitate mai mică a urmat seismului. Două alerte de valuri tsunami au fost instituite în zonă, la intervale de câteva ore, dar ambele au fost ridicate. Kenia, Insulele Mauriţius şi Tanzania menţin însă alerta de tsunami, după cutremurul produs în Indonezia.

Seismul cu magnitudinea de 8,4 pe scara Richter s-a produs după ora locală 18.00, în largul insulei indoneziane Sumatra, în apropierea oraşului Bengkulu. Cutremurul, anunţat iniţial de 7,9 şi apoi de 8,2 pe scara Richter, s-a resimţit de asemenea şi în capitala indoneziană Jakarta. În jur de 100 de oameni au fost răniţi, după ce clădirile în care se aflau s-au prăbuşit peste ei. Mişcarea de pământ s-a resimţit şi în ţări ca Malaezia, Singapore şi Tailanda -  

Indonezia este situată pe aşa-zisul Cerc de Foc al Pacificului, unde se află circa 90% din cei 1.500 de vulcani din lume. Tot aici se produc 90% dintre cutremurele de pământ înregistrate pe Terra. Un cutremur extrem de puternic s-a produs în Indonezia pe 26 decembrie 2004. Atunci au murit 168 de mii de oameni, în urma unui tsunami devastator, în nordul insulei Sumatra.

Antena 3

×
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile
Parteneri
x close