Antena 3 CNN Externe Indonezia a fost zguduită de un nou seism

Indonezia a fost zguduită de un nou seism

Indonezia a fost zguduită de un nou seism
13 Sep 2007   •   13:04

Din nou panică în arhipelagul indonezian, când un nou cutremur a zguduit arhipelagul. Serviciul naţional de meteorologie din Statele Unite (NOAA) a anunţat joi pe site-ul său internet că alerta de tsunami locală a fost ridicată, nefiind extinsă la nivelul întregului Ocean Pacific. Potrivit Centrului american de Geofizică (USGS) cutremurul s-a produs la ora locală 16.48 (12.48 ora României) la nord de insula indoneziană Sulawesi şi a avut magnitudinea de 6,2 grade. Hipocentrul este situat la 22 de kilometri adâncime. Cutremurul ar fi putut produce un tsunami local cu potenţial distructiv, de-a lungul coastei, pe o rază de 100 de kilometri în jurul epicentrului.

În mai puţin de 24 de ore de la producerea puternicului seism de 8,4 grade, în Indonezia au fost lansate patru aletre de tsunami. Cutremurul de miercuri s-a resimţit în capitala indoneziană Jakarta şi în Malaezia, Singapore şi Tailanda.

Cel puţin nouă oameni au murit şi în jur de 100 de persoane au fost rănite miercuri. Potrivit Centrului de avertizare din Pacific, valuri uriaşe ameninţau toată zona Oceanului Indian.

Peste 20 de state, printre care Australia, Sri Lanka sau India, au fost alertate.

UPDATE: Preşedintele Mahinda Rajapakse a decis închiderea şcolilor din zonele considerate nesigure şi a îndemnat oamenii să fie vigilenţi după ce întreaga zonă a fost afectată de seisme puternice.

Antena3.ro

×
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile
Parteneri
x close