Antena 3 CNN Externe Indonezia. A fost descoperit cel mai mic primat din lume

Indonezia. A fost descoperit cel mai mic primat din lume

Indonezia. A fost descoperit cel mai mic primat din lume
19 Noi 2008   •   14:55

Oamenii de ştiinţă au reuşit să captureze pentru prima oară în ultimele opt decenii, una dintre cele mai mici şi mai rare primate de pe Pământ. Trei exemplare ale acestui animal au fost capturate în insula indoneziană Sulawesi cu ajutorul unor plase, informează Yahoo News.
Animăluţele au dimensiunea unui şoarece, ochii mici şi bulbucaţi, urechile ascuţite, sunt acoperite de blană cenuşie ţepoasă şi au degetele foarte lungi. Cu siguranţă, cele trei primate nu au fost prea fericite că au fost capturate, una dintre ele muşcând-o de mână pe Sharon Gursky-Doyen, profesor de antropologie al Universităţii din Texas. ?Sunt singura persoană din lume care a fost muşcată de un astfel de animal.? a glumit Gursky-Doyen.
Cel mai mic primat din lume se hrăneşte cu insecte şi înfaţişarea bizară pe care o are este bine adaptată la mediul în care trăieşte. Ochii mari îi permit vadă bine noaptea. Urechile mari îl ajută să localizeze insectele, iar ghiarele şi incisivii ascuţiţi îl ajută să se caţere.
Captura i-a încântat pe cercetătorii care credeau că animalul a dispărut de mult timp. Unii dintre ei, mai glumeţi, au asemănat animalul cu simpaticele creaturi din filmul ?Gremlins.? Animalul a fost văzut ultima oară în 1921.
Antena3.ro

×
Cele mai noi știri
Parteneri
x close