Antena 3 CNN Externe Autorităţile din India incinerează morții de COVID-19 în parcuri, iar spitalele sunt în criză de oxigen

Autorităţile din India incinerează morții de COVID-19 în parcuri, iar spitalele sunt în criză de oxigen

Ruxandra Rădulescu
1 minut de citit Publicat la 10:54 28 Apr 2021 Modificat la 12:18 28 Apr 2021
o_1f4blkcj514ht1qj71pbc1gknc42l.jpg
Sursa foto: Hepta

Crematoriile din India au atins capacitatea maximă, iar pacienții care au decedat din cauza COVID-19 sunt incinerați în parcuri, unde rugurile funerare ard zi și noapte.

În capitala New Delhi s-a înregistrat recent un număr record de morți de COVID-19, situație cauzată și de lipsa tuburilor de oxigen în contextul unei variante locale ale virusului, rezistentă la vaccin.

În crematoriul din New Delhi au fost construite înca 27 de ruguri funerare, pentru care s-a folosit lemn de la copacii din oraș, de asemenea alte câteva zeci de ruguri vor fi montate într-un parc din apropiere. Rudele au fost rugate să ajute la adunarea lemnelor cu care își vor incinera rudele, informează BBC.

Pacienți muribunzi sunt lăsați pe tărgi înafara spitaleor deoarece nu mai există locuri. Spitatele din India se află într-o situație tragică, recent, instituțiile au cerut ajutorul urgent pentru tuburi de oxigen deoarece mai aveau rezerve pentru a intuba pacienții doar pentru câteva ore.

India este una dintre țările cu cel mai crescut grad de risc, și care a înregistrat 17,6 milioane de cazuri de infectări de la începutul pandemiei, iar timp de șase zile, cazurile de infectări s-au menținut la peste 300.000, cu un record de 350.000 de infectări înregistrat într-o singură zi.

”Ne-au spus să venim cu oxigenul de acasă”

O femeie  din localitatea Jhansi, din Utah Pradesh, a  declarat că a umblat zile în șir pe la organizații guvernamentale și spitale private pentru a găsi un loc liber pentru mama ei de 76 de ani, bolnavă de COVID-19.

”În fiecare spital zeci de oameni ca noi se zbăteau din cauza lipsei de oxigen, ceream ajutor autorităților dar nimeni nu ne asculta. Multe spitale private ne-au spus că dacă vrem să ne internăm atunci să venim cu oxigenul de acasă”, a declarat femeia.

Aceasta a încercat cu disperare să contacteze distribuitori ide oxigen pentru a-și salva mama sa, dar totul a fost în zadar, iar mama ei a decedat, la șape zile după primele semne de febră.

×
x close