Antena 3 CNN Externe Independenţa Kosovo, în dezavantajul României

Independenţa Kosovo, în dezavantajul României

Independenţa Kosovo, în dezavantajul României
02 Apr 2007   •   09:13

Preşedintele Partidului Iniţiativa Naţională (PIN), Cozmin Guşă, a declarat că votul Parlamentului European dat pentru independenţa regiunii Kosovo este în dezavantajul României, privit prin prisma demersurilor autonomiste. ?Votul din PE este în dezavantajul României care este un stat naţional, unitar, independent, indivizibil şi în care nu se pomeneşte despre criterii de separatism legate de limbă sau cultură?, spune Guşă.

?Închipuiţi-vă că votul Uniunii Europene ar fi venit în contextul în care, în 2005, ar fi fost impusă, în România, Legea Statutului minorităţilor naţionale şi azi am fi avut un Parlament regional, impus pe criterii etnice şi acel Parlament devenea obiect de negociere în PE. Noroc că s-a blocat acel proiect?, a continuat preşedintele PIN. Mai mult, el a făcut un apel către preşedintele Traian Băsescu să înţeleagă faptul că, ?dacă nu-şi coordonează politica externă împreună cu alte state care se opun acestui proiect al PE şi al ONU pe zona Kosovo, România va pierde foarte mult pe termen scurt?.

Guşă a reamintit că ?Adrian Cioroianu nu este soluţia potrivită pentru MAE?. ?Am fost pe la Bruxelles şi am văzut cum este apreciat Cioroianu acolo. El este considerat mai mult un turist la PE: fără intervenţii, fără anvergură şi fără o anumită percepţie de viitor ministru de externe care să fie respectat. Îi dau dreptate lui Train Băsescu pe acest subiect privind imposibilitatea lui Adrian Cioroianu de a reprezenta, aşa cum se cuvine, România de la pupitrul Ministerului de Externe?, a menţionat Cozmin Guşă.

Rompres

×
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile
Parteneri
x close