Antena 3 CNN Externe Închisoare pe viaţă pentru infirmierele bulgare (VIDEO)

Închisoare pe viaţă pentru infirmierele bulgare (VIDEO)

Închisoare pe viaţă pentru infirmierele bulgare <font color=red>(VIDEO)</font>
17 Iul 2007   •   08:08

Cele 5 infirmiere bulgare şi medicul palestinian, acuzaţi că au infectat deliberat cu virusul HIV sute de copii libieni, îşi vor petrece restul vieţii după gratii. Consiliul Superior al Instanţelor Judiciare, cea mai înaltă instanţă libiană, a decis comutarea pedepsei cu moartea în închisoare pe viaţă. Deşi salutată de cancelariile occidentale, decizia nu a mulţumit familiile celor 6. Mai mult, autorităţile franceze şi bulgare au anunţat că nu se vor lăsa până când condamnaţii nu se vor întoarce acasă.

Decizia instanţei de la Tripoli a fost anunţată după ce familiile copiilor infectaţi cu SIDA au renunţat să mai ceară pedeapsa cu moartea, în schimbul unor compensaţii financiare substanţiale. Sofia a anunţat că va cere extrădarea condamnaţilor în Bulgaria. Cinci infirmiere bulgare şi un medic palestinian care a căpătat recent cetăţenie bulgară au fost condamnaţi la moarte de justiţia libiană la 6 mai 2004, fiind găsiţi vinovaţi de infectarea în mod deliberat cu virusul HIV a mai multor sute de copii libieni de la un spital din Benghazi. Decizia a fost atacată, însă la 11 iulie 2007, Curtea Supremă de Justiţie a confirmat sentinţa. Acum, rudele condamnaţilor privesc cu reticenţă decizia autorităţilor libiene.

Asistentele bulgare şi medicul palestinian se află în închisoare din 1999. Numeroase guverne şi organizaţii internaţionale au intervenit pe lângă autorităţile libiene, de-a lungul anilor, pentru a ajunge la un compromis.

IMAGINI DE LA PROCES:  

Antena 3

×
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile
Parteneri
x close