Antena 3 CNN Externe O închisoare de maximă securitate a fost evacuată din cauza incendiilor din Canada

O închisoare de maximă securitate a fost evacuată din cauza incendiilor din Canada

New Project (2)
Getty Images/ Ian Willms / Stringer
de Andreea Ştefan    |    24 Iun 2024   •   08:29

Mii de persoane, printre care și 225 de deținuți dintr-o închisoare de maximă securitate din Canada au fost evacuați din cauza incendiilor de pădure din Quebec, au anunțat autoritățile duminică, potrivit Agerpres.

Penitenciarul federal Port-Cartier, o închisoare de maximă securitate situată la aproximativ 500 de kilometri nord-est de orașul Quebec, a fost evacuat în același timp cu aproximativ o mie de locuitori, în weekend.

Un ordin de evacuare pentru ţnchisoarea Port-Cartier a fost emis vineri, iar deţinuţii au fost mutaţi în alte instituţii corecţionale federale sigure.

„Pentru a efectua evacuarea, am pus în aplicare măsuri, împreună cu partenerii noştri, pentru a menţine siguranţa şi securitatea personalului nostru, a publicului şi a deţinuţilor aflaţi în grija şi custodia noastră", a precizat CSC într-un comunicat, citat de News.ro.

Penitenciarul a fost închis, iar deținuții au fost transferați în alte unități de penitenciare federale securizate, conform declarației lui Anne Kelly, șefa administrației penitenciarelor din Canada.

În interiorul închisorii se află unii dintre cei mai cunoscuți condamnați din țară, inclusiv câțiva criminali în serie.

Starea de urgență a fost declarată local vineri, când incendiile de pădure au amenințat orașul Port-Cartier.

Mai la nord, 750 de angajați de la un baraj hidroelectric din provincia Newfoundland și Labrador au fost de asemenea evacuați. Centrala furnizează energie electrică în mai multe regiuni.

Incendiile din 2023 au devastat țara de la est la vest, distrugând peste 15 milioane de hectare și provocând moartea a opt pompieri. Autoritățile au evacuat atunci peste 235.000 de persoane din calea flăcărilor.

×
Subiecte în articol: Quebec inchisoare Canada
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile
Parteneri
VIDEO. Cum arată prima corvetă construită de Turcia pentru Ucraina
x close