Antena 3 CNN Externe Închis de un coleg în cușca leilor africani: un lucrător a scăpat în mod miraculos cu viață după ce a stat față în față cu felinele

Închis de un coleg în cușca leilor africani: un lucrător a scăpat în mod miraculos cu viață după ce a stat față în față cu felinele

Leu african Zuma Press
Leu african. Sursă foto: hepta / Zuma Press
de A.I.    |    15 Aug 2024   •   19:14

Autoritățile din Irlanda de Nord au declanșat o anchetă, după ce un lucrător la grădina zoologică din Belfast a fost închis în cușca leilor și abandonat acolo de un coleg, scrie presa locală.

Incidentul a avut loc săptămâna trecută. Potrivit unei surse familiarizate cu situația, cei doi lucrători, dintre care unul era fără experiență, au intrat în spațiul destinat felinelor, în timp ce acestea erau închise în bârlogul lor.

Ulterior, angajatul mai experimentat a părăsit incinta, lăsându-și colegul acolo.

Poarta a fost încuiată, iar animalele au fost lăsate libere să se deplaseze, astfel că persoana rămasă în spațiul leilor a fost închisă cu animalele, fără a avea posibilitatea să plece.

Grădina zoologică din Belfast adăpostește un grup de lei originari din Africa de Nord.

Un purtător de cuvânt al Consiliului local din Belfast, care administrează grădina zoologică, a confirmat că instituția sa este la curent cu "un incident petrecut în incinta leilor, la începutul acestei luni".

"Tratăm foarte serios siguranța întregului nostru personal, a vizitatorilor și a animalelor și este în curs o anchetă privind circumstanțele acestui incident", a spus acest oficial.

Persoana închisă cu leii făcea parte dintr-un program pentru tineri și șomeri vârstnici

The Guardian scrie că lucrătorul neexperimentat închis cu leii făcea parte dintr-un program de formare profesională destinat tinerilor și șomerilor cu vârste între 50 și 64 de ani.

Nu este clar cât timp a fost acesta închis în compania leilor africani.

"Pot doar să-mi imaginez ce a fost în mintea acestei persoane. A fost foarte norocoasă că nu a fost ucisă sau rănită grav", a spus o sursă la curent cu incidentul, citată de The Guardian.

În general rare, aceste întâlniri între om și leu dincolo de gardurile de protecție ale locațiilor amenajate în scop educativ sau distractiv au, adesea, un deznodământ mortal.

În februarie, un leu de la o grădină zoologică din India a rănit mortal un bărbat care sărise în incinta sa.

Iar anul trecut, un leu de la o grădină zoologică privată din Gaza a ucis un băiat în vârstă de șase ani, după ce acesta a escaladat un gard de protecție.

×
Citește mai multe din Externe
» Vezi toate știrile din Externe
Cele mai noi știri
Parteneri
x close