Antena 3 CNN Externe Începe ancheta de stat asupra morţii prinţesei Diana

Începe ancheta de stat asupra morţii prinţesei Diana

Începe ancheta de stat asupra morţii prinţesei Diana
02 Oct 2007   •   09:39

Ancheta de stat asupra decesului Prinţesei Diana şi al iubitului ei, Dodi Al-Fayed, începe marţi, la Curtea Supremă de Justiţie din Londra. Un juriu format din 11 persoane urmează să stabilească dacă cei doi au fost victime ale unui complot sau dacă a fost vorba doar de un accident. Această anchetă oficială are loc la mai bine de 10 ani de la moartea Prinţesei Diana, într-un accident de maşină.

Procedurile se vor desfăşura la Curtea Supremă de Justiţie. Nu este un proces obişnuit, ci o procedură de investigaţie. Cei 11 membri ai juriului au fost sfătuiţi să uite tot ce au auzit, citit sau văzut în ultimii 10 ani despre acest caz, precum şi teoriile construite pe marginea lui. Potrivit sistemului juridic din Marea Britanie, nu va fi permis accesul camerelor de filmat în sala de tribunal. Ancheta de stat va dura cel puţin 6 luni.

Consilierii juridici susţin că este puţin probabil ca membrii familiei regale britanice să fie chemaţi să depună mărturie. Tatăl lui Dodi, Mohamed Al-Fayed, a cerut insistent acest lucru, mai ales că l-a acuzat pe Prinţul consort Phillip de implicare în moartea celor doi. Judecătorul a considerat că nu este necesar. Potrivit acestuia, mărturiile membrilor familiei regale nu are putea aduce lumină în acest caz.

Ancheta desfăşurată de poliţie a stabilit că accidentul s-a petrecut din vina şoferului care se afla în stare de ebrietate.

Antena 3

×
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile
Parteneri
x close