Antena 3 CNN Externe Incendiul din California. Cinci oameni încercuiţi de flăcări, după ce au ignorat ordinul de evacuare

Incendiul din California. Cinci oameni încercuiţi de flăcări, după ce au ignorat ordinul de evacuare

Incendiul din California. Cinci oameni încercuiţi de flăcări, după ce au ignorat ordinul de evacuare
01 Sep 2009   •   09:59


Marele incendiu de pădure din California continuă să se extindă, cu toate eforturile pompierilor. Potrivit ultimelor informaţii, cinci oameni care au ignorat ordinul de evacuare sunt încercuiţi de flăcări, într-o fermă de la 30 de kilometri de Los Angeles. Incendiul a făcut până acum două victime şi a distrus vegetaţia pe 42.000 de hectare.

După ce au pierdut, luni, doi colegi care au murit încercând să stingă flăcările, pompierii au afirmat că nu-şi vor asuma riscuri nesocotite pentru a-i salva pe cei care nu se supun ordinelor de evacuare.

Până acum, au fost evacuate 10.000 de locuinţe de la periferia oraşului Los Angeles, dar unii localnici au ales, totuşi, să rămână în case.

Pompierii s-au străduit să respingă flăcările care se apropiau de muntele Wilson, unde se află un vechi observator astronomic şi un important centru de telecomunicaţii. Dacă instalaţiile ar fi căzut pradă incendiului, Los Angeles ar fi rămas fără principalele posturi de radio şi televiziune iar serviciile de telefonie mobilă ar fi fost serios perturbate.

Muntele Wilson a fost deocamdată salvat, dar rămâne sub ameninţare. Din fericire, vântul care a accelerat până acum înaintarea flăcărilor şi-a mai redus intensitatea. Marele incendiu de lângă Los Angeles este, însă, doar unul din cele nouă cu care se confruntă, în prezent, pompierii din California. La nord de Sacramento, un alt incendiu, între timp stăpânit, a distrus în ultimele zile 60 de clădiri.

Antena 3

×
Subiecte în articol: incendiu california SUA
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile
Parteneri
x close