Antena 3 CNN Externe Rusia a atacat masiv Kievul și Odesa, vineri dimineața. Moscova expediază un submarin nuclear în Cuba

Rusia a atacat masiv Kievul și Odesa, vineri dimineața. Moscova expediază un submarin nuclear în Cuba

Forțele Moscovei au trimis peste 50 de drone și mai multe rachete de croazieră asupra orașelor ucrainene

Kiev
de Redacția Antena 3 CNN    |    07 Iun 2024   •   15:03

Mai multe atacuri masive ale Rusiei au provocat distrugeri în Kiev, Odesa şi în alte orașe, vineri dimineața.

Anunțul a fost făcut de oficiali ucraineni, relatează Agerpres, care citează dpa.

Dintre cele 53 de drone de luptă şi cinci rachete de croazieră, aproape toate au fost doborâte, cu excepția a cinci aparate fără pilot, au precizat Forțele Aeriene ale Ucrainei într-un anunț pe Telegram. Atacurile au produs un incendiu pe o platformă industrială situată lângă capitala ucraineană.

La ora acestei actualizări, pompierii continuau eforturile pentru a lichida focul, nefiind disponibile informații despre pagubele produse.

Alte raiduri ruse au vizat Odesa, Dnipropetrovsk şi Herson.

După mai bine de 27 de luni de război, Rusia a ocupat aproape o cincime din teritoriul Ucrainei, inclusiv peninsula Crimeea de la Marea Neagră, pe care a anexat-o ilegal în 2014, amintește sursa citată.

Moscova trimite un submarin nuclear în Cuba

Un submarin rusesc cu propulsie nucleară va vizita Cuba săptămâna viitoare, în timp ce tensiunile dintre SUA și Rusia se mențin ridicate, pe fondul războiului din Ucraina, scrie The Guardian.

Anunțul a fost făcut de autoritățile de la Havana, care au menționat că submersibilul rusesc nu are arme nucleare la bord. Submarinului nuclear rusesc Kazan i se vor alătura fregata Amiral Gorșkov, un petrolier și un remorcher de salvare.

Navele militare ruse vor staționa în portul capitalei cubaneze în perioada 12 - 17 iunie.

"Niciuna dintre nave nu transportă arme nucleare, astfel că escala lor în țara noastră nu reprezintă o amenințare pentru regiune", a transmis Ministerul cubanez al Forțelor Armate.

Această evoluție vine după ce oficiali militari americani au confirmat că Washingtonul a monitorizat navele de război și avioanele rusești ce se îndreptau spre Caraibe pentru un exercițiu militar.

De asemenea, prezența navală rusă în Cuba este confirmată după ce președintele rus Vladimir Putin a sugerat că Moscova ar putea lua "măsuri asimetrice" în alte părți ale lumii, ca răspuns la decizia președintelui Joe Biden de a permite Ucrainei să folosească arme din SUA pentru a lovi în interiorul Rusiei.

Totodată, vizita navelor rusești în Cuba se va suprapune cu vizita lui Biden la summitul liderilor G7 din Italia.

×
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile
Parteneri
Un paradis turistic din Italia este nevoit să refuze turiști pentru că nu mai are apă
x close