Antena 3 CNN Externe Incendiu de proporții la Londra. Arde o clădire veche de aproape jumătate de secol. Autoritățile au mobilizat o sută de pompieri

Incendiu de proporții la Londra. Arde o clădire veche de aproape jumătate de secol. Autoritățile au mobilizat o sută de pompieri

Sommerset House a luat foc
Incediu la Sommerset House, Londra, 17 august 2024. Sursă:X @AlertChannel ·
de A.I.    |    17 Aug 2024   •   16:47

Un incendiu s-a declanșat, sâmbătă, la Somerset House, un centru cultural din centrul Londrei, transmite Agerpres, care citează AFP și Reuters.

"Cincisprezece mașini şi circa o sută de pompieri au fost trimiși pentru a stinge incendiul de la Somerset House. Pompierii au precizat că incendiul este pentru moment localizat pe o parte din acoperișul clădirii", au comunicat autoritățile din capitala britanică.

"Cauza incendiului nu este cunoscută până în prezent", a menționat brigada de pompieri.

"Somerset House este în prezent închis din cauza unui incendiu care s-a declanșat pe porțiune a acoperișului. Toți membrii personalului și publicul sunt în siguranță", a transmis, la rândul său, centrul cultural pe platforma X.

În înregistrări video postate pe rețelele sociale se poate vedea o coloană mare de fum negru deasupra clădirii istorice.

Somerset House a fost construit în 1547 şi a fost în trecut palat regal, înainte de a deveni centru cultural.

Clădirea este celebră în întreaga lume, fiind popularizată de mai multe filme în care apare.

Între acestea se numără "Love Actually" (2003), două pelicule din seria James Bond și "Sleepy Hollow" (1999) al regizorului Tim Burton.

Courtauld Gallery, care găzduiește unele dintre cele mai mari colecții de artă din lume, se află în aripa nordică a Somerset House.

×
Subiecte în articol: Sommerset House incendiu Londra
Citește mai multe din Externe
» Vezi toate știrile din Externe
Cele mai noi știri
Parteneri
x close