Antena 3 CNN Externe Incendiile puternice fac prăpăd în mai multe zone ale lumii (VIDEO)

Incendiile puternice fac prăpăd în mai multe zone ale lumii (VIDEO)

Incendiile puternice fac prăpăd în mai multe zone ale lumii (VIDEO)
03 Aug 2009   •   13:41

În Peloponez, Grecia, flăcările au mistuit mai multe păduri. Insulele Canare, una dintre cele mai căutate destinaţii turistice, sunt cuprinse de mai multe incendii de vegetaţie. Patru mii de oameni au fost evacuaţi deja din arhipelag. Flăcările dau de furcă şi pompierilor din Canada, unde aproape trei mii de oameni au fost evacuaţi.

În provincia Columbia Britanică din vestul Canadei, vântul şi absenţa umidităţii au favorizat incendiile violente, care afectează zona de mai bine de două săptămâni. Temperaturile au crescut în ultimele zile până la un nivel record.

Oamenii sunt îngroziţi. Incendiile se întind aici pe o suprafaţă de aproape cinci mii de hectare

Pompierii spanioli se luptă în continuare cu două incendii scăpate de sub control, în special cel care devastează insula La Palma din Canare. Focul a făcut scrum tot ce i-a ieşit în cale. A distrus aproape două mii de hectare de vegetaţie. Apoi, flăcările s-au extins cu repeziciune spre locuinţele din zonă.

Insulele erau un adevărat paradis exotic şi nu duceau lipsă de turişti. De câteva zile, însă, nimeni nu mai vrea să-şi petreacă vacanţa în Canare.

Au fost mobilizaţi numeroşi pompieri, pădurari şi militari, dar tot nu pot ţine piept furiei flăcărilor pentru că vântul bate cu putere şi ajută la răspândirea incendiului.

Pompierii greci încearcă şi ei să controleze un nou incendiu izbucnit în Peloponez, într-o pădure de brazi.



Antena 3


×
Subiecte în articol: incendii Canada Spania
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile
Parteneri
x close