Antena 3 CNN Externe Incendiile masive din Grecia sunt vizibile din Spațiu. Imaginile au fost surprinse de sateliții Eumetsat

Incendiile masive din Grecia sunt vizibile din Spațiu. Imaginile au fost surprinse de sateliții Eumetsat

incendii grecia vizibile spatiu
O scurtă înregistrare video postată pe X arată flăcări izbucnind în regiunea Atena | Sursă foto: Captură video X
de Andreea Ştefan    |    12 Aug 2024   •   21:38

Incendiile masive din Grecia sunt vizibile din Spaţiu, potrivit unor imagini din satelit ale Agenţiei Europene a Sateliţilor Meteorologici Europeni Eumetsat.

„Incendii de pădure importante au izbucnit în nordul Atenei, aşa cum a surprins satelitul MTG-I1 ieri (duminică). Focare de incendiu și coloană groasă de fum vizibile din spațiul dintre orele 11.00 UTC (14.00, ora României) şi 17.30 UTC (20.30, ora României)”, anunţă agenţia europeană pe X.

O scurtă înregistrare video postată pe X împreună cu acest mesaj arată flăcări izbucnind în regiunea Atena, evidențiindu-se clar față de restul țării.

Un fum dens se ridică deasupra capitalei elene. Spre sfârșitul secvenței, se poate observa că incendiile sunt încă vizibile în întunericul nopții.

Incendiul uriaș a izbucnit duminică, în apropiere de Atena. Oamenii din mai multe orașe din zonă au fost evacuați, în timp ce sute de pompieri și voluntari se luptă cu flăcările care se apropie rapid de capitala elenă.

Incendiile de vegetaţie continuă sa facă ravagii în Grecia. Peste 600 de pompieri susținuți de peste 30 de avioane de stingere se luptă cu un incendiu de pădure scăpat de sub control la periferia nordică a Atenei. Un spital de copii, un spital militar, două mănăstiri și o casă de copii au fost evacuate luni dimineață, în timp ce ordine de evacuare au fost emise pentru mai multe suburbii ale Atenei. Autoritățile spun că flăcările au depășit uneori 25 de metri înălțime, iar meteorologii au veşti proaste. Până joi jumătate de ţară est sub avertizare de caniculă, care poate favoriza apariţia unor noi focare.

Protecţia Civilă elenă a ordonat luni evacuarea a zeci de orașe de la periferia nord-estică a Atenei, ameninţate de un incendiu violent care a izbucnit duminică şi care ia amploare. Flăcările se apropie rapid de capitala elenă, iar sute de pompieri și voluntari intervin. Mai multe case, mașini și copaci au ars.

Autoritățile avertizează că vântul puternic schimbă constant direcția incendiului, mai multe zone fiind în pericol.

„Incendiul, cu flăcări de până la 25 de metri, s-a extins ca fulgerul din cauza vântului puternic”, a declarat duminică purtătorul de cuvânt al pompierilor, Vassilis Vathrakogiannis.

×
Subiecte în articol: incendii Grecia atena
Citește mai multe din Externe
» Vezi toate știrile din Externe
Cele mai noi știri
Parteneri
x close