Antena 3 CNN Externe Incendiile din Grecia vor fi sub control în maxim 4 zile

Incendiile din Grecia vor fi sub control în maxim 4 zile

Incendiile din Grecia vor fi sub control în maxim 4 zile
02 Sep 2007   •   12:29

Focarele de incendiu din Grecia vor fi sub control în cel mult 4 zile, au anunţat responsabili din cadrul echipajelor de pompieri. În acest moment, două incendii de pădure ameninţă în continuare o provincie din Peninsula Peloponez. În acelaşi timp, preşedintele Comisiei Europene, aflat în vizită în Grecia, a declarat că Uniunea Europeană va depune toate eforturile pentru a susţine ţara devastată de cele mai grave incendii din ultimele decenii.

Zeci de echipaje de pompieri, sprijiniţi de elicoptere şi avioane, încearcă să stingă cele două incendii care fac ravagii în provincia Arcadia, din Peloponez. Focul s-a extins din cauza vântului puternic şi a temperaturilor de 40 de grade înregistrate în regiune. Unul dintre incendii ameninţă Megalopolis, zonă în care se află şi o centrală termoelectrică, care asigură alimentarea cu energie electrică pentru sudul Greciei. Un alt focar, lângă Parnona, s-a extins pe aproximativ 5 kilometri, iar două sate au fost evacuate de urgenţă. Şeful Comisiei Europene, Jose Manuel Durao Barroso, a survolat, împreună cu premierul grec, zonele din Peloponez distruse de incendii. Oficialul european a promis că Uniunea Europeană va acorda ajutor Greciei.

?Suntem şi vom rămâne alături de voi. Transmit cetăţenilor greci un mesaj de solidaritate, în numele Europei. Oamenii trebuie să fie convinşi că nu sunt singuri. Europa este lângă ei. O problemă a Greciei este o problemă a Europei? a spus şeful Comisiei Europene

Comisarul european pentru politica regională a anunţat, vineri, că Uniunea Europeană ar putea debloca până la 600 de milioane de euro pentru a ajuta Grecia. Guvernul grec a alocat deja 72 de milioane de euro pentru cei peste 20.000 de oameni ale căror proprietăţi au fost distruse. Incendiile izbucnite în urmă cu 8 zile au făcut 64 de morţi şi au distrus cel puţin 200 de mii de hectare de teren.

Antena 3

×
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile
Parteneri
x close