Stațiunea este situată la 38 de kilometri nord-est de Atena.
Potrivit pompierilor, focul s-a declanșat la ora 22:35 în proximitatea locuințelor din Nea Makri şi au fost recomandate evacuări "ca măsură de precauție".
70 de pompieri și 20 de vehicule utilitare au fost mobilizate la operațiunile de stingere.
Marți dimineață, focul a fost adus sub control după ce a afectat mai multe imobile, inclusiv sediul unei companii, și a distrus trei mașini.
Martori din zonă spun că o persoană a fost reținută de poliție sub suspiciunea de incendiere.
Pompierii suspectează, la rândul lor, că focul a fost provocat, după ce au fost semnalate mai multe focare mici în zone diferite.
Grecia a fost grav afectată de incendiile de pădure de la începutul lunii august, declanșate pe fondul temperaturilor caniculare.
Oameni morți, case distruse și zeci de mii de hectare pârjolite astă vară, în Grecia
Flăcările au devastat peste 100.000 de hectare de vegetație.
Efectele s-au văzut mai ales la nord-est de Atena, la poalele Muntelui Parnitha, în nordul insulei Evia, situată la 200 de kilometri de capitala țării, precum şi în peninsula Peloponez din sudul Greciei.
Trei persoane au murit.
De asemenea, temperaturile caniculare au favorizat izbucnirea unor incendii majore în Spania, Italia, Croația, Franța și Cipru.
Weekendul trecut, vremea a fost deosebit de caldă în Grecia pentru această perioadă a anului.
Temperaturile au depășit pragul de 35 de grade Celsius în anumite regiuni, inclusiv în Attica, înainte de a scădea la 32 de grade Celsius în cursul zilei de luni.
Potrivit prognozelor, temperaturile urmează să scadă în această țară începând de marți.
Țările din sudul Europei, angajament pentru implementarea Acordului de la Paris
Frecvența incendiilor de vegetație, care s-a amplificat la nivel global în ultimii ani, este asociată de oamenii de știință cu încălzirea planetei.
Cercetătorii arată că valurile de caniculă vor deveni mai numeroase și mai intense și vor avea durate mai lungi, favorizând izbucnirea incendiilor.
În timpul unui summit organizat la Atena vinerea trecută, nouă țări din sudul Uniunii Europene şi-au reiterat angajamentul ferm de a implementa Acordul pentru climă de la Paris din 2015.
Acesta vizează limitarea încălzirii planetei noastre la cel mult 1,5 grade Celsius peste media epocii pre-industriale.
Însă Organizația Națiunilor a avertizat, pe baza țintelor actuale de reducere a emisiilor poluante, că omenirea se îndreaptă spre o creștere catastrofală a temperaturii globale medii, cu 2,7 grade Celsius.