"Carnea presupune un consum excesiv de apă şi creează o cantitate mare de gaze cu efect de seră. Aceasta pune presiuni enorme pe resursele planetei. O dietă vegetariană este de preferat", a declarat Lord Stern din Brentford, precizând că emisiile de metan de la vite şi porcine reprezintă o sursă importantă de gaze cu efect de seră, metanul având efecte de 23 de ori mai puternice decât dioxidul de carbon.
Lord Stern este autorul studiului Stern Review 2006, pe tema costurilor combaterii încălzirii globale. Acesta crede că dacă se ajunge la un acord la Conferinţa de la Copenhaga pe tema încălzirii globale, din decembrie, aceasta va duce la creşterea preţului cărnii şi altor alimente care generează cantităţi mari de gaze cu efect de seră.
"Cred că este important ca oamenii să se gândească la ceea ce fac şi inclusiv la ceea ce manâncă.Eu am 61 de ani şi atitudinile faţă de mâncare şi băutură s-au schimbat radical faţă de când eram student. Oamenii îşi achimbă concepţia despre ceea ce este responsabil. Se vor interesa din ce în ce mai mult despre conţinutul de carbon din alimentele lor", a explicat acesta.
Statisticile ONU arată că producţia de carne este responsabilă pentru 18 la sută din cantitatea emisiilor de carbon la nivel global, inclusiv distrugerea pădurilor pentru construcţia de ferme sau producţia de furaje pentru animale.
Antena3.ro