Antena 3 CNN Externe Încă un medic inculpat pentru atentatele din Marea Britanie

Încă un medic inculpat pentru atentatele din Marea Britanie

Încă un medic inculpat pentru atentatele din Marea Britanie
14 Iul 2007   •   13:40

Medicul indian arestat în Australia după recentele atentate eşuate din Marea Britanie a fost inculpat sâmbătă de sprijinirea unei organizaţii teroriste. Dacă va fi găsit vinovat, Mohammed Haneef riscă până la 15 ani de închisoare. Hanef este a doua persoană inculpată în legătură cu incidentele de luna trecută, după ce un medic irakian a fost pus sub acuzare în Marea Britanie.

Mohammed Haneef, are 27 de ani şi este văr cu şoferul maşinii în flăcări care a forţat intrarea aeroportului din Glasgow. El este învinuit că i-a dat acestuia o cartelă de telefon mobil. Se pare că gestul doctorului a fost mai mult din inconştienţă decât cu intenţie, acesta declarându-se nevinovat şi surprins de punerea lui sub acuzare. Haneef este cel de-al doilea inculpat în dosarul atentatelor recente din Marea Britanie.

Primul inculpat a fost Bilal Abdullah, medicul irakian acuzat de conspiraţie la explozii. Haneef s-a mutat din Marea Britanie în Australia, anul trecut, când s-a angajat la un spital. În tot acest timp, el a rămas în legătură cu vărul său din Liverpool.

Poliţia suspectează că Haneef ar fi facilitat interacţiunea dintre vărul său, care a condus maşina în flăcări de la aeroportul Glasgow şi principalul suspect al atentatelor, Bilal Abdullah. Mohammed Haneef este ţinut în custodia poliţiei de pe 2 iulie, când a fost arestat pe aeroportul australian din Brisbane.

Antena 3

×
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile
Parteneri
x close