Antena 3 CNN Externe În Uniunea Europeană vorbim mai ieftin la telefon

În Uniunea Europeană vorbim mai ieftin la telefon

În Uniunea Europeană vorbim mai ieftin la telefon
26 Iun 2007   •   15:51

Cele 27 de state membre ale Uniunii Europene au adoptat luni, la Luxemburg, o convenţie care va duce la scăderea treptată a tarifelor telefonice din Uniune. Legea intră în vigoare începând de sâmbătă. Adoptarea acestei decizii a fost o pură formalitate, întrucât la 7 iunie miniştrii europeni ai telecomunicaţiilor ajunseseră deja la un acord asupra textului votat de eurodeputaţi.

Potrivit deciziei europene, apelurile făcute din străinătate vor costa 49 de eurocenţi pe minut, în primul an după adoptare, 46 de eurocenţi în al doilea şi 43 în cel de-al treilea an.

La apelurile primite în străinătate, preţurile vor scădea de la 24 de eurocenţi
în primul an, la 22 în al doilea an şi la 19 eurocenţi în al treilea.

Aceste reduceri sunt variabile, în funcţie de tariful actual practicat în fiecare stat membru. În timp ce în unele ţări, preţurile vor scădea cu până la 70%, în altele, reducerile vor fi superficiale. Operatorii de telefonie mobilă s-au opus reglementării preţurilor, pe motiv că va afecta atât investiţiile în reţele cât şi concurenţa în domeniu. Textul va intra însă în vigoare începând de sâmbătă, după publicarea în Monitorul Oficial al Uniunii Europene.

Observator

×
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile
Parteneri
x close