Antena 3 CNN Externe În timpul unui schimb de focuri, o educatoare calmează copiii cu ajutorul unui cântec

În timpul unui schimb de focuri, o educatoare calmează copiii cu ajutorul unui cântec

În timpul unui schimb de focuri, o educatoare calmează copiii cu ajutorul unui cântec
Foto:superstock.com
31 Mai 2011   •   14:25

O educatoare din oraşul mexican Monterrey a primit o distincţie publică după ce a reuşit să-şi păstreze calmul şi să-i protejeze pe copiii din clasa sa, în timpul unui schimb de focuri care avea loc chiar lângă grădiniţă, informează Associated Press.

Imaginile filmate chiar de ea, arată cum, într-o voce speriată dar fermă, le dă instrucţiuni copiilor de cinci-şase ani să stea la podea şi să-şi ţină capul cât mai aproape de pământ.

"Mi-a fost foarte frică, dar copiii m-au ajutat să trec peste aceasta" susţine Rivera Alanis, educatoarea în vârstă de 33 ani.

Ea a început să cânte o melodie pentru copii, făcută cunoscută de serialul "Barney & Friends", încercând să le ia mintea copiilor de la evenimentele care se petrec afară. Cântecul i-a dus pe copii cu gândul la acadele care cad din cer, în locul gloanţelor care zburau lângă grădiniţă.

 


Într-o staţie de taxi, aflată la mică distanţă de clădire, cinci persoane au fost ucise de membrii unui cartel de droguri.

Monterrey este un oraş în care violenţele care au legăturî cu drogurile sunt foarte frecvente, cartelurile deschid focul în plină stradă destul de des, blocând străzi sau chiar atacând civili.
 

×
Subiecte în articol: gradinita Mexic schimb de focuri cantec
Citește mai multe din Externe
» Vezi toate știrile din Externe
Cele mai noi știri
Parteneri
x close