Antena 3 CNN Externe În timp ce Orientul Mijlociu stă pe un butoi de pulbere, Iranul face paradă cu racheta hipersonică Fattah și noua dronă Shahed

În timp ce Orientul Mijlociu stă pe un butoi de pulbere, Iranul face paradă cu racheta hipersonică Fattah și noua dronă Shahed

rachete iraniene la parada
Iranul a prezentat în cadrul unei parade militare, o nouă rachetă balistică și o dronă de atac. FOTO X
de Georgiana Marina    |    21 Sep 2024   •   14:40

Iranul a prezentat în cadrul unei parade militare, o nouă rachetă balistică și o dronă de atac unidirecțională modernizată, a anunțat presa de stat, în contextul creșterii tensiunilor regionale și a acuzațiilor de înarmare a Rusiei. 

Noul președinte iranian a participat la parada anuală din Teheran, care comemorează războiul din perioada 1980-1988 cu Irakul lui Saddam Hussein.

Președintele iranian Masoud Pezeshkian s-a adresat mulțimii: "Dacă suntem uniți, dacă ne dăm mâna, uzurpatorul Israel nu va putea să comită crimele pe care le comite acum în regiune. Nicio (n.r.țară) malefică nu are curajul să nutrească măcar în minte ideea de a ne invada teritoriul."

În timpul paradei, Iranul și-a prezentat cele mai recente sisteme militare, inclusiv drona Shahed 136B și racheta hipersonică Fattah.

O versiune mai veche a dronei Shahed ar fi fost utilizată inclusiv de Rusia în timpul războiului său cu Ucraina. Iranul a negat însă că ar fi trimis drone Rusiei.

×
Subiecte în articol: Iran armament parada militara
Citește mai multe din Externe
» Vezi toate știrile din Externe
Cele mai noi știri
Parteneri
x close