Antena 3 CNN Externe În Italia, salariile şi impozitele tuturor cetăţenilor au fost postate pe Internet

În Italia, salariile şi impozitele tuturor cetăţenilor au fost postate pe Internet

În Italia, salariile şi impozitele tuturor cetăţenilor au fost postate pe Internet
01 Mai 2008   •   18:36

Nemulţumire profundă în Italia, după ce guvernul lui Romano Prodi a postat pe Internet declaraţiile privind câştigurile şi impozitele tuturor cetăţenilor. Site-ul creat în acest scop de autorităţi a fost luat cu asalt de oameni curioşi să ştie cât câştigă vecinii lor, vedetele sau sportivii. După declanşarea unei adevărate isterii pe această temă, trezoreria italiană a suspendat site-ul, scrie BBC. Una dintre principalele promisiuni ale guvernului demisionar a fost să pună capăt obişnuinţei italienilor de a amâna plătirea taxelor.

Măsura a provocat însă reacţii dintre cele mai diverse: au existat numeroşi nemulţumiţi, care au protestat faţă de o astfel de formă de invadare a „spaţiului intim”. Au fost însă şi mulţi alţii pentru care site-ul a reprezentat o nouă „jucărie”, cu atât mai mult cu cât conţinea informaţii despre „toţi ceilalţi”. Iar dovadă stă în faptul că, la numai câteva ore de la lansare, site-ul a fost blocat de numărul mare al accesărilor. Ministrul de Finanţe de la acea perioadă cataloga apariţia portalului drept o modalitate de transparentizare a acestui domeniu.

De cealaltă parte, însă, criticii au condamnat măsura ca fiind o încălcare gravă a dreptului la intimitate. Şi iată că, cu doar câteva zile înainte ca Silvio Berlusconi să preia şefia Executivului, site-ul a fost închis.

Antena3.ro

×
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile
Parteneri
x close