Antena 3 CNN Externe În Iran au loc alegeri legislative

În Iran au loc alegeri legislative

În Iran au loc alegeri legislative
14 Mar 2008   •   08:47

Secţiile de votare s-au deschis vineri pentru alegerile legislative iraniene, care vor fi probabil câştigate de conservatori, după ce mai multor oponenţi ai preşedintelui Mahmoud Ahmadinejad li s-a interzis candidatura. Cu toate acestea, parlamentul ar putea să îi facă "zile negre" lui Ahmadinejad chiar şi în cazul unei victorii a conservatorilor. Campania electorală a fost ca şi inexistentă, singura necunoscută a scrutinului rămânând rata de participare.

Printre candidaţi nu se află doar aliaţi ai preşedintelui dar şi critici ai politicii sale economice. Rolul Parlamentului iranian este unul secundar, în comparaţie cu puterea pe care o deţin atât preşedintele statului cât şi liderul suprem care este cea mai înaltă autoritate în Iran.

Cu siguranţă însă, alegerile parlamentare îi vor ajuta pe ultraconservatori să-şi întărească puterea, ceea ce înseamnă că vor scădea şansele unui compromis în problema programului nuclear al Iranului şi că politica externă a ţării va deveni şi mai dură.

Postul public de radio a anunţat că secţiile de votare s-au deschis la ora 08.00 (06.30, ora României) şi se vor închide la ora 18.00 (16.30, ora României), cu toate că termenul ar putea fi prelungit aşa cum s-a întâmplat la precedentele scrutinuri.

Antena3.ro

×
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile
Parteneri
x close