Cei care aleg să muncească în Italia sunt majoritatea şomeri şi provin din judeţele din Moldova. 10% au peste 50 de ani. Spania şi Marea Britanie ocupă aceeaşi poziţie în clasamentul destinaţiilor agreate de muncitorii români. Potrivit studiului, în Spania se duc mai ales muncitorii proveniţi din judeţele din sudul ţării. Cei mai mulţi au vârste curinse între 23 şi 40 de ani.
La un loc de muncă în Marea Britanie visează tinerii cu studii superioare şi care aspiră la venituri ceva mai mari. Cei mai mulţi dintre ei provin din partea de nord-est a ţării şi nu au mai mult de 30 de ani.
Când pleacă muncă în străinătate, aproape 80% dintre români nu cer ajutorul instituţiilor care se ocupă de repartizarea forţei de muncă. Studiul arată că cei care pleacă în străinătate consideră ineficiente aceste instituţii, aşa că preferă să afle informaţiile de care au nevoie de la rude şi cunoscuţi care au mai trecut printr-o experienţă asemănătoare. Salariile atractive reprezintă principala motivaţie a celor care aleg să plece departe de ţară pentru un loc de muncă.
Antena 3