Antena 3 CNN Externe Împuşcături la graniţa Israel-Liban

Împuşcături la graniţa Israel-Liban

Împuşcături la graniţa Israel-Liban
08 Feb 2007   •   09:04

Premierul libanez Fouad Siniora a denunţat astăzi ?noua agresiune israeliană?' împotriva Libanului, după schimbul de focuri dintre soldaţii celor două ţări, în zona transfrontalieră. La frontiera dintre Israel şi Liban s-a înregistrat miercuri seară primul schimb de focuri între armatele celor două ţări, de la războiul din vara anului trecut. Nu există victime, iar ambele părţi consideră incidentul închis. În schimb, comandamentul trupelor ONU din regiune a atras atenţia asupra pericolului escaladării violenţelor.

Armata libaneză era în alertă după intensificarea activităţilor militare israeliene în zona de frontieră. Armata israeliană a descoperit, luni, patru mine de teren pe teritoriul său şi a acuzat mişcarea şiită libaneză Hezbollah că le-ar fi plasat în ultimele zile. Hezbollah susţine că minele sunt acolo dinaintea războiului de vara trecută.

Miercuri seară, geniştii israelieni s-au apropiat de linia graniţei pentru a nivela terenul unde se aflaseră minele. După câteva salve de avertisment, soldaţii libanezi au deschis focul asupra lor. Tancurile israeliene au ripostat. Zona a fost survolată şi de avioanele statului evreu. Potrivit forţei de pace a ONU, cinci soldaţi libanezi ar fi fost răniţi, dar Libanul a dezminţit ştirea. Până la urmă, geniştii israelieni şi-au terminat lucrarea şi s-au retras.

De la război, zona frontierei a fost, în general, liniştită, dar tensiunea persistă între cele două părţi: ministrul israelian al apărării a acuzat Siria că livrează arme mişcării Hezbollah şi a avertizat că Israelul nu va permite acest lucru.

Antena 3

×
Citește mai multe din Externe
» Vezi toate știrile din Externe
Cele mai noi știri
Parteneri
x close