Antena 3 CNN Externe Implanturile mamare sunt principalul cadou pe care fetele îl primesc de la părinți de majorat, în Italia. Chirurg: „Opriți-vă, e un trend dictat de social media”

Implanturile mamare sunt principalul cadou pe care fetele îl primesc de la părinți de majorat, în Italia. Chirurg: „Opriți-vă, e un trend dictat de social media”

„Medicina nu trebuie să devină o modă dictată de rețelele sociale”, spune președinte al Societății de Medicină Estetică din Italia

New Project (99)
de Andreea Ştefan    |    11 Iun 2024   •   16:51

Emanuele Bartoletti, președinte al Societății de Medicină Estetică din Italia, atrage atenția asupra noului trend în materie de cadouri pe care fetele îl primesc din partea părinților de majorat: o operație estetică de mărire a sânilor. 

„Fetele sunt adesea însoțite de mamele lor. Mai presus de toate, ele sunt cele care insistă. Dar la această vârstă este prea devreme pentru o intervenție chirurgicală”, spune Emanuele Bartoletti, potrivit La Repubblica.

„La 18 ani nu ar avea nevoie de nimic pentru a fi frumoase. Dar de multe ori primesc o operație la sâni ca un cadou de ziua lor. Nu vin cu prietenul lor, ci cu mama lor. Și, de obicei, ea este cea care insistă cel mai mult, în fața încercărilor mele de descurajare", mai atrage atenția chirurgul.

Președinte al Societății de Medicină Estetică din Italia, Emanuele Bartoletti, care este și directorul ambulatoriului de medicină estetică de la spitalul Fatebenefratelli-Gemelli Isola din Roma, ar putea să se mulțumească cu faptul că afacerea sa are de câștigat de pe urma acestui trend, însă „operațiile de remodelare a sânilor pentru fetele de 18 ani au devenit o modă dictată de social media. Iar medicina nu trebuie să devină o modă dictată de rețelele sociale. Nu este posibil să se facă o intervenție chirurgicală pentru a posta selfie-ul înainte și după”, explică el.

1% dintre femei aleg să își facă operația de implant mamar înainte de împlinirea vârstei de 20 de ani, potrivit datelor Registrului Național de Implanturi Mamare, însă numărul este în continuă creștere.

„Înainte de a opta pentru intervenție, este adesea suficient să așteptăm ca timpul să aplaneze insecuritățile. De obicei, fetele își dau seama de acest lucru înaintea mamelor lor. De mult timp cer să se pună capăt acordării de implanturi mamare la vârsta de 18 ani. Este o derivă care trebuie neapărat oprită. Este adevărat că operația este reversibilă, dar pentru a scoate implantul trebuie să te întorci în sala de operație. Între timp, sânul își va fi schimbat forma. Reajustarea acestuia poate necesita intervenții care lasă cicatrici”, a mai explicat Emanuele Bartoletti.

Numărul operațiilor estetice de implant mamar sunt în continuă creștere la toate vârstele. În 2019, vârful lunii iunie a atins 160-170 de cazuri pe lună. În luna mai a ajuns la 400. 

 

×
Subiecte în articol: implant mamar Italia
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile
Parteneri
x close