Antena 3 CNN Externe Imigraţia pentru italieni: beneficiu sau ameninţare

Imigraţia pentru italieni: beneficiu sau ameninţare

Imigraţia pentru italieni: beneficiu sau ameninţare
16 Oct 2007   •   15:43

Fenomenul imigraţiei reprezintă o ameninţare, dar prezintă şi beneficii economice. Concluziile se regăsesc într-un sondaj efectuat în cinci state europene, care demonstrează faptul că italienii au păreri împărţite, în ceea ce priveşte acest fenomen. Sondajul, dat publicităţii luni, a fost realizat pe un eşantion de 4.800 de persoane din cinci state europene. Studiul a relevat, printre altele, că opinia publică italiană este împărţită, în ceea ce priveşte imigraţia. 30 la sută din cei 953 de subiecţi italieni au declarat că imigranţii reprezintă o ameninţare, în special pentru identitatea culturală a Italiei. În acelaşi timp, însă, unul din doi italieni consideră că imigraţia prezintă un avantaj economic pentru Peninsulă.

Italienii manifestă două preocupări majore în privinţa imigraţiei. Prima vizează imigraţia ilegală, care îngrijorează două treimi dintre italieni. A doua este generată de "numărul excesiv" de străini, potrivit a peste jumătate dintre subiecţi.

Două treimi dintre italieni consideră că Guvernul de la Roma este responsabil pentru incapacitatea de a iniţia politici eficiente de gestionare a fenomenului imigraţiei. Peste 2 treimi din italieni cer impunerea de restricţii pe piaţa muncii pentru imigranţi, în timp ce jumătate dintre ei au recomandat acordarea unei atenţii sporite ţărilor de origine a acestora.

Antena 3

×
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile
Parteneri
x close