Antena 3 CNN Externe Imigraţia nu aduce beneficii economice Marii Britanii

Imigraţia nu aduce beneficii economice Marii Britanii

Imigraţia nu aduce beneficii economice Marii Britanii
01 Apr 2008   •   11:27

Un nou raport parlamentar britanic a respins afirmaţiile guvernului conform căruia imigraţia ar aduce beneficii economiei Marii Britanii. După o anchetă care s-a desfăşurat pe parcursul a opt luni, autorităţile britanice au concluzionat că influxul imigranţilor nu are nici un impact sau are cel mult unul nesemnificativ asupra economiei. O altă concluzie a anchetei este că numărul imigranţilor ar trebui redus.

"Se fac presiuni în mai multe zone cum ar fi în serviciul de sănătate sau de educaţie. Mai multe regiuni ale ţării se confruntă cu aceste probleme şi cred că guvernul ar trebui să înceapă să se ocupe de ele", a declarat Lord Wakeham, pentru Sky News.

Ancheta a etichetat actualele statistici privind imigraţia ca fiind "irelevante şi care induc în eroare" şi precizează că este nevoie de mai multă muncă pentru a atenua adevăratul impact asupra autorităţilor locale care sunt nevoite să facă faţă fenomenului de creştere a imigraţiei.

Aceste concluzii au fost salutate de reprezentanţii Slough Borough Council, care protestează de mai bine de doi ani asupra cifrelor inexacte furnizate de guvern în privinţa numărului de imigranţi.

"Suntem îngrijoraţi din cauza faptului că guvernul nu a fost în stare să ţină o evidenţă exactă a populaţiei de-a lungul anilor, din această cauză nu ne-au fost alocate resursele necesare pentru a avea grijă de populaţia deja existentă dar şi asupra celei noi venite", a declarat Ruth Bagley, şefa Slough Borough Council.

Guvernul britanic însă susţine faptul că imigraţia a fost un fenomen necesar pentru a acoperi lipsa forţei de muncă din anummite domenii, ceea ce a fost de asemenea criticat ca fiind un lucru "fundamental greşit."

Lordul Layard, membru al Comitetului britanic al Migraţiei a declarat că "guvernul ar trebui să stabilească o ţintă privind numărul net de imigranţi şi apoi să adopte noi reguli privind procesul de migraţie, care să depindă de aceste cifre. Astfel, se pot adopta reguli mai stricte în funcţie de numărul de imigranţi."

"Acest raport este o contribuţie binevenită pentru imensa noastră problemă cu imigraţia. El dovedeşte că am făcut bine înfiinţând Comitetul Ministerial al Migraţiei pentru a ne spune, în stilul adoptat de australieni, pe care muncitori să-i primim în ţară şi pe care nu", a declarat Liam Byrne, ministru al Imigraţiei.

Antena3.ro

×
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile
Parteneri
x close