Antena 3 CNN Externe Imigranţii rromi din Italia cer ca Mailat să plătească în faţa legii (GALERIE FOTO)

Imigranţii rromi din Italia cer ca Mailat să plătească în faţa legii (GALERIE FOTO)

Imigranţii rromi din Italia cer ca Mailat să plătească în faţa legii <font color=red>(GALERIE FOTO)</font>
02 Noi 2007   •   14:23

Câteva zeci de rromi locuiau de 5 ani în tabăra de la Tor di Quinto. Imigranţii şi-au făcut bagajele, nemulţumiţi pentru că - spun ei - pentru unul singur, trebuie să plătească toţi. Ziariştii italieni au realizat un reportaj în tabără imediat după arestarea românului acuzat că a violat-o şi bătut-o pe femeia care a murit joi seară. Imigranţii români de etnie rromă din Tor di Quinto sunt disperaţi că nu au unde să se ducă. Ei spun că, dacă s-ar fi întâmplat aşa ceva uneia dintre femeile din tabără, agresorul ar fi plătit cu viaţa. Reprezentanţii rromilor condamnă acest atac şi cred că italienii nu ar trebui să generalizeze, pentru că mulţi dintre ei muncesc şi sunt cinstiţi.

Autorităţile italiene vor începe expulzările imigranţilor consideraţi periculoşi pentru societate, după ce decretul în acest sens a fost semnat de şeful statului. Potrivit unor surse, primii vor fi cei eliberaţi în ultimele zile din închisori şi prostituatele. Ministerul de Interne garantează că acţiunile de ''expulzare'' în rafale vor continua timp de câteva zile în întreaga Italie.

DROGURI ŞI MUNIŢIE ÎNTR-O TABĂRĂ DE RROMI DIN ITALIA

În Italia se fac razii pentru descoperirea imigranţilor care ar trebui expulzaţi şi pentru a evacua taberele de rromi. În cursul unei astfel de razii, poliţia a găsit muniţie şi droguri într-o tabără de romi de la Altamura. O persoană a fost arestată. Potrivit agenţiei de presă italiene, ANSA, poliţia face o anchetă pentru a afla de unde provin muniţia şi drogurile. Tabăra de romi de la Altamura este compusă din patru-cinci barăci în care locuiau circa 20 de persoane. Agenţia italiană nu precizează dacă este vorba despre romi din România.

IMIGRANŢII ROMÂNI AU PĂRĂSIT TABĂRA TOR DI QUINTO
Click aici pentru galerie foto

Antena 3 foto: Corriere della Sera

×
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile
Parteneri
x close