Antena 3 CNN Externe Imigranţii români îngrozesc Italia

Imigranţii români îngrozesc Italia

Imigranţii români îngrozesc Italia
05 Mai 2007   •   14:25

Românii au ajuns să terorizeze Italia. În ultima perioadă, conaţionalii noştri sunt protagoniştii unui val de crime, furturi şi alte violenţe, care fac mare vâlvă în presă. Statisticile arată că, din comunitatea de aproape un milion de români din Italia, peste 7.000 au fost sau sunt încă în închisori. Italienii sunt tot mai nemulţumiţi de prezenţa lor, mai ales după crima teribilă de la metroul din Roma, când două prostituate românce au ucis cu sânge rece o tânără localnică. Şi după acest incident, alţi românii certaţi cu legea au ajuns pe prima pagină a ziarelor.

Chiar vineri, mai mulţi români care falsificau carduri bancare au fost capturaţi de poliţiştii italieni. Hoţii acţionau în marile centre comerciale din mai multe oraşe, de unde reuşeau să facă rost de datele personale şi numerele de cont ale clienţilor. Au făcut o pagubă de peste 2 milioane de euro sistemului bancar italian.

Românii au fost prinşi cu ajutorul unor înregistrări de pe camerele de supraveghere ale unor supermarketuri. Nu acţionau decât noaptea, după ora închiderii. Reuşeau fără probleme să înşele vigilenţa agenţilor de pază şi să pătrundă nestingheriţi în magazin.

Conştienţi că sunt filmaţi de camerele amplasate în interior, luau cu ei câteva produse de pe rafturi, lăsând să se înţeleagă că au venit să fure. Aveau însă un cu totul alt obiectiv. Cu un dispozitiv electronic, românii extrăgeau din casele de marcat datele personale ale clienţilor şi numerele lor de cont. Informaţiile erau apoi furnizate unor traficanţi care falsificau cardurile. Se pare că operaţiunea de clonare a cărţilor de credit avea loc chiar în România.

Cardurile erau apoi vândute unor clienţi din Austria, Germania, Olanda, Ungaria şi chiar Iordania. Poliţiştii au arestat doar banda care culegea datele despre cărţile de credit. Falsificatorii sunt însă în libertate.

Şi tot în Italia, un român e acuzat pentru uciderea fostei soţii şi a amantului ei. Giani Bedreagă, de 34 de ani, i-a omorât cu un topor, în casa lor din Cosenza. Poliţiştii spun că el a comis crima din gelozie şi din cauza unor neînţelegeri mai vechi cu fosta consoartă. Românul spune însă că e nevinovat, chiar dacă sunt martori care l-au văzut intrând în casa victimelor pe care le-a masacrat. Bedreagă a fost interogat de anchetatori mai bine de 24 de ore şi va fi inculpat pentru crimă în zilele următoare.

Familia minorei complice la crima de la metroul din Roma le cere acum iertare rudelor victimei. Mama şi bunica fetei spun că tânăra de 17 ani nu poate ucide un om şi că este nevinovată.

Antena3.ro

×
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile
Parteneri
x close