Antena 3 CNN Externe Imigranţii români din Spania pot deveni poliţişti iberici

Imigranţii români din Spania pot deveni poliţişti iberici

Imigranţii români din Spania pot deveni poliţişti iberici
13 Iul 2007   •   07:42

Imigranţii români din Spania au şanse să devină membri ai poliţiei iberice. Este vorba despre un program al poliţiei spaniole, care urmăreşte cooptarea de agenţi care să se poată integra în comunităţile de imigranţi. Un număr de 33 de imigranţi au trecut deja de prima fază a procesului de admitere la cursurile de formare pentru brigada de poliţie. Este vorba de imigranţi care deţin deja cetăţenia spaniolă, scriu jurnaliştii de la ?Gardianul?. Printre aceştia, exista şi câţiva originari din România. Programul va consta într-o perioadă de pregătire de 300 de ore şi va începe în toamna acestui an.

Cei care au fost deja acceptaţi provizoriu, va trebui să treacă o probă de aptitudini, dar şi de una de cultură şi limbă, pentru a putea accede la cursurile de formare. Elevii care vor dovedi o bună însuşire a cursurilor, vor primi o subvenţie lunară. Cursul este organizat de Şcoala de Poliţie din Catalunia, care are în prezent peste 13.000 de agenţi. Dintre aceştia, aproximativ 600 sunt de diverse naţionalităţi.

Poliţia spaniolă nu este singura care colaborează cu imigranţi pentru a rezolva problemele create de co-naţionalii acestora. În Italia sunt deja nouă poliţişti români care colaborează cu poliţia din Roma. De altfel, România şi Italia vor defini un acord-cadru împotriva infracţionalităţii şi criminalităţii cauzate de prezenţa ilegală a românilor în Italia, iar în perioada următoare mai mulţi politişti români se vor deplasa la Milano şi Torino pentru a-i ajuta pe colegii italieni.

Antena 3

×
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile
Parteneri
x close