Antena 3 CNN Externe Imigranţii români din Italia îi aduc la aceeaşi masă pe Cristian David şi Franco Frattini

Imigranţii români din Italia îi aduc la aceeaşi masă pe Cristian David şi Franco Frattini

Imigranţii români din Italia îi aduc la aceeaşi masă pe Cristian David şi Franco Frattini
08 Noi 2007   •   21:04

România susţine ferm respectarea legilor naţionale de către cetăţenii români de pe teritoriul italian, dar aceste legi trebuie aplicate de o manieră transparentă, fără discriminare. Acesta este punctul de vedere cu care a mers la Bruxelles ministrul de Interne, Cristian David, care a participat la reuniunea Consiliului Justiţie şi Afaceri Interne. David a avut şi o întrevedere cu Franco Frattini, comisarul european pentru justiţie, libertate şi securitate.

Ministrul român şi-a exprimat îngrijorarea cu privire la decretul italian referitor la expulzarea cetăţenilor UE. Cristian David este totuşi de părere că autorităţile italiene vor clarifica situaţia. În declaraţiile de până acum, şi Franco Frattini a respins sugestiile referitoare la o eventuală criză între Italia şi România, generată de actele comise în Peninsulă de imigranţi cu cetăţenie română. ?Nu văd deloc o criză între România şi Italia. Este doar nevoie de o cooperare strânsă între autorităţile italiene şi cele române?.

Decretul emis de autorităţile italiene a intrat şi în atenţia a trei membri ai Grupului Confederal al Stângii Europene Unite - Stânga Verde Nordică, din Parlamentul European. Oficialii au trimis o scrisoare preşedinţilor grupurilor politice din Legislativul comunitar.

Cei trei demnitari i-au cerut lui Frattini să prezinte, la Strasbourg, o declaraţie asupra dreptului la liberă circulaţie al cetăţenilor comunitari, pe teritoriul Uniunii. Declaraţia ar putea fi urmată de o rezoluţie, pe această temă.

Antena 3

×
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile
Parteneri
x close