Antena 3 CNN Externe Imigranţii primesc un bonus dacă aleg să meargă în Scoţia

Imigranţii primesc un bonus dacă aleg să meargă în Scoţia

Imigranţii primesc un bonus dacă aleg să meargă în Scoţia
27 Iul 2009   •   15:17

Imigranţii care doresc să devină cetăţeni britanici vor primi puncte bonus dacă decid să trăiască şi muncească în Scoţia, unde populaţia este în curs de ?îmbătrânire?, declara secretarul scoţian Jim Murphy.
Un proiect al ministerului de Interne referitor la noua politică guvernamentală subliniază că alegerea de a ?trăi sau munci într-o parte a Marii Britanii care are nevoie de o creştere a populaţiei, precum Scoţia? este demnă de un "tratament favorabil .
Bonusul pentru mutatul în Scoţia va fi pus alături de talentele în domenii care au căutare, ca şi cei cu talente speciale în ştiinţă şi artă, dar şi cu o "atitudine potrivită " faţă de ţara adoptivă.


Murphy a reamintit scoţienilor că vârsta lor medie este de 45 de ani şi că o asemenea medie pune presiune pe bunăstarea populaţiei.

Populaţia Scoţiei a cunoscut o uşoară creştere, de la 5.057.400 în 2003 la 5.168.00 anul trecut, şi o economie în creştere a început să întoarcă tendinţele de emigrare.
"Nevoia noastră pentru o populaţie crescândă stă alături de nevoia de a angaja meserii de care ducem lipsă?, se arată.

"Noua Scoţie ar trebui să fie un punct de topire, să adopte comunităţi de imigranţi din Irlanda şi Italia, dar şi nou-veniţii din subcontinentul indian şi est-europeni tinei. Ei ne-au schimbat în mai bine şi ne-au lărgit orizontul?.
Antena3.ro

×
Subiecte în articol: Marea Britanie
Cele mai noi știri
Parteneri
x close