Antena 3 CNN Externe Imaginile pe care americanii le-au ţinut ASCUNSE. Vezi dovada că armele nucleare au fost testate pe oameni

Imaginile pe care americanii le-au ţinut ASCUNSE. Vezi dovada că armele nucleare au fost testate pe oameni

Imaginile pe care americanii le-au ţinut ASCUNSE. Vezi dovada că armele nucleare au fost testate pe oameni
20 Feb 2012   •   09:35

Soldaţii americani care juraseră păstrarea secretului bombei atomice asistau de la mică distanţă la exploziile de test, înainte ca efectele devastatoare pentru sănătatea lor să fie înţelese.

În Nevada, între 1951 şi 1957, armata a realizat o serie de teste nucleare, mii de oameni fiind expuşi la niveluri mari de radiaţii, atât militari cât şi civili.

Aproximativ 400,000 de soldaţi şi civili americani sunt consideraţi "veterani ai bombei atomice". Jumătate dintre aceştia au asistat la tragediile de la Hiroshima si Nagasaki, iar ceilalţi au fost supuşi testelor nucleare care au durat până în 1962.

Guvernul american a dorit ca aceste teste să fie ţinute secrete. Cei care au asistat la aceste teste au suferit de greaţă provocată de radiaţii şi s-au îmbolnăvit de cancer, iar majoritatea copiilor lor au fost născuţi cu malformaţii.



O altă operaţiune, numită Cue, a testat modul în care clădirile, alimentele, hainele şi oamenii reacţionau la exploziile nucleare, precizează Mediafax.


 


×
Subiecte în articol: arme nucleare soldati americani explozii
Citește mai multe din Externe
» Vezi toate știrile din Externe
Cele mai noi știri
Parteneri
x close