Povestea oraşului a început în 1908, când un muncitor pe nume Zacharias Lewala a găsit, în nisip, o piatră strălucitoare pe care a arătat-o supervizorului său August Stauch, scrie newafricanfrontiers.com.
Pentru că şi-au dat seama imediat că locul respectiv era foarte bogat în diamante iar zvonul s-a răspândit rapid în împrejurimi zeci de mineri germani şi aventurieri s-au stabilit în regiune.
A devenit rapid un oraş ce se putea întreţine singur, dispunând de case coloniale elegante, de activităţi de recreere şi de un spital bine dotat, care a avut primul aparat pentru radiografii din sudul Africii.
Depozitele bogate în diamante din regiunea sudică au stârnit exodul cooperativelor miniere. Oraşul a fost ridicat din mila vânturilor deşertice şi, încet, nisipurile puternicului Namib au început să revendice ce a aparţinut iniţial deşertului.
În 1954, oraşul a fost complet abandonat. Casele care au rămas s-au umplut de nisip şi nu mai sunt vizitate decât de către turiştii care vin să vadă cu ochii lor oraşul-fantomă.