Antena 3 CNN Externe Imagini şocante dintr-o închisoare irakiană au fost făcute publice (VIDEO)

Imagini şocante dintr-o închisoare irakiană au fost făcute publice (VIDEO)

Imagini şocante dintr-o închisoare irakiană au fost făcute publice <font color=red>(VIDEO)</font>
19 Aug 2007   •   13:14

Noi imagini şocante dintr-o închisoare irakiană au fost făcute publice de biroul vicepreşedintelui sunnit de la Bagdad. În materialul video sunt prezentate condiţiile în care trăiesc sute de deţinuţi din închisoarea Rusafa, situată la est de capitală. Vicepreşedintele a promis tratamente mai bune pentru deţinuţi. Materialul a fost înregistrat în timpul unei vizite efectuate miercuri de cei doi vicepreşedinţi irakieni la centrul de detenţie.

Imaginile îi prezintă pe prizonieri în cuşti de sârmă sau în corturi în aer liber, fabricate din plasă de sârmă şi acoperite cu folii din plastic alb, fiecare de dimensiunile unui teren de baschet. La apariţia celor doi vicepreşedinţi unii dintre deţinuţi scandează sloganuri naţionaliste de pe vremea regimului lui Saddam Hussein. Vicepreşedintele sunnit Tariq al-Hashemi le-a promis prizonierilor că vor avea parte de un tratament mai bun. ?Cazurile voastre sunt analizate. Nu vă vom uita. Nu vom accepta o asemenea nedreptate. Nu acceptăm nedreptatea. Este o ruşine pentru noi toţi?, sunt cuvintele pe care acesta le-a adresat condamnaţilor.

Potrivit agenţiei Reuters, forţele de securitate americane şi cele irakiene au încarcerat zeci de mii de oameni în cei 4 ani de la căderea regimului lui Saddam Hussein, fără a-i pune însă sub acuzare. Mulţi dintre aceştia sunt sunniţi acuzaţi că au luat parte la actele de insurgenţă împotriva fostului guvern şiit. Ministerul de Interne de la Bagdad a fost criticat, în 2005, din cauza tratamentului aplicat deţinuţilor, după ce trupele americane au descoperit celule secrete, unde prizonierii erau torturaţi.

IMAGINI INCREDIBILE DIN ÎNCHISOAREA IRAKIANĂ

Antena 3

×
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile
Parteneri
x close