Explozia uriaşă, provocată de aproape 3.000 de tone de nitrat de amoniu, o substanţa extrem de inflamabilă, a lăsat în urmă un crater uriaş.
Zeci de depozite au fost făcute una cu pământul, iar suflul exploziei a distrus clădiri în care locuiau aproximativ un sfert de milion de oameni. Inclusiv o navă ONU a fost afectată.
Mai multe state au trimis ajutoare de urgenţă în Liban.
Mai multe aeronave pline cu materiale sanitare au decolat din Franţa către Liban
Preşedintele Emmanuel Macron a fost primul şef de stat străin care a vizitat locul exploziei şi şi-a exprimat solidaritatea.
Venirea liderului din Hexagon a fost semnalul de declanşare a protestelor multor libanezi faţă de corupţia şi incompentenţa liderilor de la Beirut din ultimele decenii.
'' În zilele următoare va trebui să organizăm mai multe ajutoare atât la nivel francez cât şi european. Îmi doresc să organizez cooperarea europeană şi internaţională'', a spus preşedintele Franţei.
Miile de răniţi au fost distribuiţi la toate spitalele din zonă, dar unităţile medicale din capitală deja nu mai pot primi pacienţi.
În Beirut au fost declarată stare de urgenţă pe o perioadă de două săptămâni, iar membrii administraţiei portuare au fost puşi sub arest la domiciliu
Cel puţin 157 de oameni şi-au pierdut viaţa si alţi peste 5.600 au fost răniţi în explozia din portul din Beirut.