Antena 3 CNN Externe Imagini în premieră cu recucerirea Insulei Șerpilor de către ucraineni

Imagini în premieră cu recucerirea Insulei Șerpilor de către ucraineni

Imagini în premieră cu recucerirea Insulei Șerpilor de către ucraineni
Imagini din timpul recuceririi Insulei Șerpilor. Captură foto: Antena 3 CNN
de Laura Dinu    |    01 Iul 2024   •   13:37

Serviciile ucrainene au publicat imagini în premieră cu atacul care a dus la recucerirea Insulei Șerpilor.

Pe înregistrări se pot vedea soldații care aruncă grenade asupra ocupanților, asaltează și recuceresc poziții ocupate anterior de ruși. 

În iunie 2022, trupele speciale au efectuat o operațiune în urma căreia Insula Șerpilor a fost eliberată de invadatorii ruși. 

Insula Șerpilor este o insulă din Marea Neagră, clasificată drept „stâncă” în sensul Convenției de la Montego Bay privind Dreptul Mării datorită lipsei de surse proprii de apă potabilă, situată la 45 de km de țărmurile României și Ucrainei, în dreptul golfului Musura. 

Tratatul de Pace de la Paris dintre România și Puterile Aliate și Asociate din 1947 a lăsat României Insula Șerpilor, însă aceasta a fost transferată ilegal de URSS după sfârșitul celui de-Al Doilea Război Mondial și anexată în cursul anului 1948. În prezent este parte a raionului Ismail al regiunii Odesa din Ucraina. Cu o suprafață de doar 17 hectare, insula Șerpilor nu prezintă o mare importanță din punct de vedere teritorial, în schimb are importanță din punct de vedere strategico-militar și economic.

×
Subiecte în articol: Insula Serpilor Război Ucraina
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile
Parteneri
Joe Biden explică dezastrul de la dezbaterea cu Trump
x close