Antena 3 CNN Externe Imagini greu de privit din Israel. Cratere uriașe, resturi de rachete și cartiere distruse în Tel Aviv după masivul atac iranian

Imagini greu de privit din Israel. Cratere uriașe, resturi de rachete și cartiere distruse în Tel Aviv după masivul atac iranian

distrugeri in israel dupa atacul iranian masini, terase, cartiere distruse, resturi de rachete
Imagini greu de privit din Israel. Cratere uriașe, resturi de rachete și cartiere distruse în Tel Aviv după masivul atac iranian. FOTO: Profimedia Images
de Georgiana Marina    |    02 Oct 2024   •   11:46

Imagini greu de privit din Israel cu dezastrul cauzat de rachetele balistice Fatah care au trecut de sistemul aerian de apărare israelian Iron Dome. Acestea au creat cratere uriașe și au distrus străzi, clădiri și restaurante. Acest tip de rachete zboară la o altitudine mult mai mare decât proiectilele de artilerie, ceea ce le face mai greu de interceptat.

Pe rețelele sociale au apărut imagini cu locul de impact pentru una dintre rachetele balistice iraniene. Craterul format are o adâncime de aproximativ 10 metri și o lățime de aproximativ 15 metri. În jur se pot vedea resturi ale rachetei.

Imaginile sunt filmate la aproximativ un kilometru și jumătate de sediul agenției de spionaj Mossad.

Situația este explozivă în Orientul Mijlociu, Israelul pregătește o ripostă de amploare după ce Iranul a atacat cu aproape 200 de rachete balistice. IDF plănuiește să distrugă infrastructura iraniană folosită pentru lansarea atacurilor. 

O reacţie furibundă a venit şi din Iran. Preşedintele ţării a spun că atacul arată doar o mică parte din puterea Iranului şi că dacă Israelul va riposta loviturile vor deveni tot mai puternice şi mai dureroase. 

Din cele aproximativ 200 de rachete pe care Forțele de Apărare ale Israelului spun că Iranul le-a lansat, trei dintre ele au reuşit să treacă de scutul Iron Dome. Acestea ar fi vizat sediul Mossadului şi bazele aeriene și centre de comandă ale serviciilor de informații, scrie CNN.

Gărzile Revoluției islamice din Iran, IRGC, au afirmat că 90% dintre rachetele lansate împotriva Israelului, marți seară, și-au atins țintele cu succes. O declarație în acest sens, difuzată de televiziunea de stat din Iran, a susținut că atacul a vizat baze aeriene și radare, precum și aparatul de securitate israelian care a planificat uciderea unor lideri ai grupărilor Hamas și Hezbollah.

Postul de televiziune iranian a prezentat, în context, imagini cu rachete lansate pe întuneric din locații neidentificate.

Două persoane au fost rănite ușor de schije în Tel Aviv iar un palestinian a fost ucis de șrapnel în Cisiordania, lângă Ierihon.

 

×
Subiecte în articol: Iran Israel rachete atac iran Tel Aviv
Citește mai multe din Externe
» Vezi toate știrile din Externe
Cele mai noi știri
Parteneri
x close