Antena 3 CNN Externe Imagini terifiante din Germania devastată de furtuni și inundații! MAE a emis o atenționare de călătorie pentru români

Imagini terifiante din Germania devastată de furtuni și inundații! MAE a emis o atenționare de călătorie pentru români

Germania este devastată de furtuni puternice. Ministerul român al Afacerilor Externe a emis avertizare de călătorie pentru români, ce vizează zonele statutului german măturate de vijelii. În orașul Wertingen, din Bavaria, apa a ajuns până la brâu după ce doua râuri s-au revărsat. Iar în timpul intervenţiilor un pompier a murit. Șase districte din Bavaria au declarat stare de urgență și există avertismente că vor urma alte ploi și furtuni.

germania furtuni inundatii
Imagini terifiante din Germania devastată de furtuni! MAE a emis o atenționare de călătorie pentru români
de Mia Lungu    |    03 Iun 2024   •   10:20

Ploile abundente și inundațiile au devastat în special zona de sud a Germaniei. După ploile abundente, râurile s-au umflat şi au ieşit din matcă.

Situația se înrăutățește în landul german Bavaria, din sud-estul Germaniei. Ploile abundente au dus la inundații masive și au făcut ca mulți localnici să fie scoși cu elicopterele din mijlocul puhoaielor. 

Un pompier a murit în timp ce încerca să salveze locuitorii. Bărbatul, în vârstă de 42 de ani, se află într-o barcă de salvare care transporta patru pompieri și care s-a răsturnat. 

Salvatorii au fost nevoiți să evacueze sute de persoane, deoarece apele au izolat unele zone.

În mai multe localități, a fost declarată stare de urgență, potrivit Der Spiegel. 

Închisoarea din orașul Memmingen a fost evacuată, după ce pârâul care trece prin apropiere s-a umflat și a inundat penitenciarul. Înainte de a fi oprit curentul, s-a decis transferul celor 150 de deținuți către închisori din alte localități.

În plus, autostrada 3 de lângă Bavaria a fost închisă, iar un baraj s-a spart în zona orașului Burgwalden, lângă Augsburg, ceea ce a dus la evacuarea de urgență a mai multor localități din regiune.

Ministerul Afacerilor Externe (MAE) informează cetăţenii români care se află, tranzitează sau intenţionează să călătorească în Germania, Landul Bavaria, că autorităţile locale au emis avertismente de furtuni puternice.

Potrivit unei atenţionări de călătorie emise duminică de MAE, au loc evacuări punctuale, iar riscurile meteorologice persistă în continuare. De asemenea, există şi unele perturbări ale traficului feroviar şi rutier.

Pentru gestionarea situaţiei, autorităţile bavareze au mobilizat circa 40.000 de persoane din forţele de intervenţie pentru protecţia civilă.

×
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile
Parteneri
Partidul Laburist obține o victorie zdrobitoare la alegerile din Marea Britanie
x close